Video viser at Stian helt klart ble snytt for flere scoringer mot Frankrike i sin kamp i tredje runde. Blant annet noe så tydelig som et spark til hodet. Dette skaper dommerdebatt.

Stian hadde w.o i første runde, og vant sin kamp i andre runde 5 – 2 mot en annen liten karatenasjon, Andorra. Her var det ingen favorisering av en større nasjon eller kjent utøver, fordi Norge og Andorra var involvert..

I tredje runde møtte Stian en utøver fra Frankrike, som er en stormakt i karate.

Dette gikk helt galt for lille Norge.  Stian var godt med, men ble regelrett snytt for en sanbon(3 poeng) og 2 ippon(2 x 1 poeng). Dette utgjør 5 poeng. Han tapte 0 – 4. At dette utgjør en nærmest uoverkommelig forskjell skulle være lett å forstå.

Stian Bagroen, Arkivfoto: Aslak A. Nilsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det hjalp ikke hva Stian gjorde, han fikk ikke de scoringene han rettmessig kulle ha. Videoopptak viser klarest sparket mot hodet, og ledende dommere på høyeste nivå konkluderer med at her gjorde dommerne en svært dårlig jobb.

Dessverre er Norge en liten nasjon i karate, og dette rammer Stian med full tyngde denne gangen. Franskmannen tapte neste kampen knepent for han som gikk til finalen, og dermed ingen rekvalifisering for Stian.

Når en i tillegg opplevde at en av verdens beste utøvere i en annen klasse ved flere anledninger ble favorisert, skaper dette mye missnøye og diskusjoner.

Nå går diskusjonene for fullt i både utøverkretser og dommerkretser.  Ingen liker å tape, men er det rettferdig, da er det lettere å akseptere. Er det åpenbart ikke rettferdig, da er det tungt. Men, det er dessverre en del av det gamet vi frivillig har begitt oss inn på. Vi vil likevel jobbe for at slikt ikke skal gjenta seg for ofte.

Geir M. Brastad fra Stavanger, hadde walk over i første runde. I andre runde slo han en svensk utøver, før han i tredje runde tapte rettferdig for en gresk utøver i encho sen(forlengelse og første poeng vinner).

Søndag avsluttes EM med lagkamp.

Norge stiller med Geir M. Brastad(29) og de fire Mizuchiutøverne Stian Bagroen(22), Lars F. Berrum(20), ArikAmroun(20)(reserve for Espen C. Skretting som er skadet) og Jørgen S. Evensen(18).

Ser en bort ifra Brastad, så er dette et meget ungt lag som først og fremst er her for å sanke internasjonal erfaring på høyeste nivå.

Vi har trukket Latvia i første runde. Dette er et lag vi bør kunne matche, og slår vi dem blir det i så tilfelle mest sannsynlig det sterke laget fra Russland i andre runde.

Følg med på siste dag av EM her.