Paris Open har en helt egen status blant karateutøvere verden over.

I 30 år har dette stevnet vært det gjeveste av alle de åpne stevnene i verden utenom EM og VM. Vi ønsker derfor å lage en større sak om dette her på vår hjemmeside.

Lørdag gikk Stian Bagroen(22) ut og slo først en utøver fra Kuwait. I andre runde tapte han for franskmannen som vant klassen. Stian fikk rekvalifisering og slo en utøver fra Algerie i kampen om å få gå bronsefinale. I bronsefinalen møtte han en utøver fra Venezuela, som er verdensmester fra 2004 og tok bronse i VM i 2006. Stian slo ham i Italia Open i mars 2006, tapte for ham i Tyske åpne i september, men tok ham denne gangen. Dette sier mye om hvilket nivå Stian kan være med på å hevde seg på. Vi tipper at denne medaljen er den som henger høyest hos Stian, selv om sølv i Italia Open også er tett oppunder.

At Stian har potensialet til også å ta medalje i EM og VM bør være hevet over enhver tvil.

Fremtiden vil vise om han lykkes også der.

Stian bagroen på Pallen. helt til venstre står leder for WKF, Antonio Espinos, ved siden av ham står presidenten for det nederlandske forbundet Mary Daussy-Radings.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søndag var det Kim F. Henriksen(25) sin tur. Hun har jobbet en del med å finne tilbake til ting hun hevdet seg godt med for noen år siden. De siste ukene har vi tatt spesielt tak i dette. Dette har tydeligvis hjulpet.

Nå fikk hun marginene på sin side, i stedet for det motsatte som har vært tilfelle i hele høst.

Først slo hun en fransk landslagsutøver. I neste kamp møtte hun en utøver fra Venezuela, som hun tapte klart for i det tyske åpne i høst. Denne gangen ble det uavgjort etter ordinær tid og etter forlengelse. Da blir det dommeravgjørelse, og der tapte hun 1 – 2, hvor blant annet den svenske dommeren som konsekvent har dømt imot Norge i alle år, gjorde det nok en gang. 

 

Kim F. Henriksen på pallen. Foran til venstre står Yoshinao Nanbu, grunnelgger av stilarten nanbudo, Til Høyre foran står står president i det franske karateforbundet Francis Didier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som coach Sveinung Byberg sa,”den avgjørelsen trodde jeg virkelig skulle gå i Kims favør, selv om jenta fra Venezuela har et større navn i internasjonal karate”.

Jenta fra Venezuela gikk til finalen senere og Kim fikk rekvalifisering. Her slo hun en jente fra Kazakstan i kampen om å komme til bronsefinalen.

I bronsefinalen møtte hun en belgisk jente hun har tapt for flere ganger og aldri slått før.

Her ble det seier, og dermed bronse. En bronse som nok henger høyest av alle de medaljene Kim har tatt gjennom årene. At hun da var så nær en finaleplass bør absolutt spore til videre satsning.

 

Mange er ikke klar over hvor stort Paris Open er i karatesammenheng. Vi vil påstå at dette er det største og mest prestisjefylte karatestevnet i verden, etter EM og VM.

At vi har to utøvere som tar medalje der er ikke mindre enn oppsiktsvekkende.

 

Styret gratulerer!