Aktuelt: Ble gradert til 1. Dan under siste graderingsleir.

              Gått foran med et godt eksempel på at man ikke skal gi opp

              selv om man får noen tøffe motbakker av og til.

Alder: 16 år

 

Grad: 1. Dan

 

Skoleelev.

 

Trent karate i 10 år.

 

Vi stilte den glade innehaveren av et nytt svart belte noen spørsmål.

Hvorfor begynte du med karate? Jeg har alltid vært fasinert av kampsport. Etter hvert var vi en gjeng fra klassen, men de har falt av i tur og orden. At det i tillegg til trening på flere måter også gir deg trygghet i forhold til selvforsvar er også et viktig moment for meg.

Et mål har vært å bli god nok for svart belte.

Nå som målet er nådd, hva gjør du nå? Nå skal jeg roe meg ned og først kose meg med mitt svarte belte. Så mye tid til å slappe av blir det ikke, for skolen må prioriteres.

Neste år skal jeg til utlandet som utvekslingsstudent, men etter hvert kunne jeg tenke meg å trene mot 2. Dan.

Du har gjort flere forsøk på å oppnå svart belte, men strøket noen ganger. Denne gangen fremstod du som sikker og dyktig. Hva er ditt råd til de som ryker til graderinger? Det er kun en ting å gjøre dersom du vil nå ditt mål. Ta lærdom av kritikken og fokuser på å forbedre de tingene du må forbedre for å nå målet.

 

Vi gratulerer den stillferdige og sympatiske unge mannen med å ha oppnådd svart belte i karate og ønsker lykke til videre med både skole og karate.