Gull til Lars F. Berrum i + 80 kg, bronse til Espen C. Skretting i – 75 kg og bronse på herrelaget ble medaljene i Venezia Cup.

Men det var mye annet å glede seg over også.

Lars gikk veldig bra, og vi hadde laget en hjemmesnekret beskyttelse for den skadede tommelen, slik at det ikke skulle hemme ham for mye. Han kjørte på med sine lange armer og spektakulære kast. I finalen kastet han motstanderen to ganger og avgjorde med 9-1 før full tid. Veldig sterkt i dette seniorstevnet med en rekke topputøvere i vektklassen.

Espen Skretting

 

Espen gikk også veldig bra, og ble dessverre bortdømt i det avgjørende poenget i encho sen(sudden death) i kvartfinalen. Espen måtte da til rekvalifisering, og tok til slutt bronse i – 75 kg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stian Bagroen

Stian Bagroen i – 65 kg.

Han vant første kampen sin 6-5.

I andre runde ledet han 2-0 og hadde god kontroll på sin motstander, da han treffer med for mye kontakt.

Normalt ville denne kontakten ha gitt tilsnakk, eller i verste fall et straffepoeng.

Det ingen visste før etterpå, var at utøveren var blitt skadet i nesen i et stevne forrige helg, og at klubben hans hadde vært i tvil om han burde stille opp.

Nå virket det som om det var Stian som hadde forårsaket en mye større skade enn det som egentlig var tilfelle. Dermed ble Stian disket.

Fordi vi hadde mistanke om at det var ugler i mosen, fulgte vi opp utøveren senere, og fant ut disse tingene. Veldig bittert å reise helt til Italia for å bli disket på denne måten, men slik er det av og til. Stian virket veldig bra både i lagkampen lørdag og det vi så av ham søndag.

 

Christian Heyerdahl-Larsen

Vår siste senior utøver på herresiden var Christian Heyerdahl-Larsen.

Han tapte på encho sen i første runde og fikk ikke rekval.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gitte H. Brunstad

Gitte H. Brunstad gikk sterkt og godt, vant første runde 5-0. I andre runde ledet hun 7-3 da hun ble helt uforståelig ble disket. Gitte hadde fått 3 poeng i mot seg for kontakt, da motstanderen forsøkte å kaste henne. Gitte kontrakastet, og begge gikk overende.

Motstanderen skadet kneet i fallet, og først mente dommerne at det var et rent uhell, men da hun ikke kunne fortsette disket de Gitte.

Overdommer Japp Smaal, forklarte dommerne reglene, forlot matteområdet, men dommerne opprettholdt straffen, og tilla Gitte skylden, og dermed var Gitte ute.

Dette var et uhell, og reglene sier at dersom en utøver holder seg fast i motstanderen uten å bruke fallteknikk, og dermed skader seg, er selv skyld i eventuelle skader.

Det var akkurat det som skjedde her.

Veldig synd for Gitte, som kunne gått langt etter min mening.

 

Kim F. Henriksen

Kim F. Henriksen gikk også veldig bra, men tapte i encho sen i første kampen, etter å ha blitt snytt for flere scoringer, hvor linjedommerne markerte scoringer til Kim flere ganger, uten at hoveddommer fulgte sine linjedommere. Motstanderen gikk videre og vant til slutt klassen. I rekval var nok Kim rimelig forbannet, og kjørte over motstanderen i begynnelsen, og tok raskt en 2-0 ledelse. Etter hvert ble iveren for stor, og likeledes kontakten, og hun fikk 3 straffepoeng i mot seg for hard kontakt, og tapte 2-4. Kim kunne og burde ha gått langt her, men greide ikke å få marginene på sin side denne gangen.

 

Ann Kristin Muri

Ann-Kristin Muri vant første runde 5-2, men tapte andre runde.

Motstanderen gikk senere til finale, og Anki fikk rekval.

Her vant hun første, men tapte andre og ble dermed nr. 7 i klassen med 32 utøvere.

Fin innsats av Anki.

 

 

 

 

 

Kim Andre Werner er en ny og lovende utøver i klubben.

Han gikk bedre søndag enn lørdag, i sitt første store utenlandsstevne.

Han er sterk og god i teknikkene, og det var kun elendig dømming som gjorde at han tapte 2-3 i første runde. Han hadde en rekke scoringer, uten at det ble tildelt. Motstanderen tapte senere, og dermed ingen rekval på Kim Andre.

 

Jørgen S. Evensen

Jørgen S. Evensen gikk også bra, men falt noe tilbake til de tingene vi har forsøkt å få ham bort fra, og dermed ble det tap i første runde. Ingen rekval på Jørgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stevnet hadde 971 utøvere fra 24 land, og var altfor stort for den lille hallen.

Dette kunne vært skikkelig bra matching og opplevelse, om hallen hadde vært større, organiseringen bedre og sjåvinismen mindre.

Ingen vektkontroll, noe flere av nasjonene tydeligvis var klar over på forhånd, og dermed satt rimelig store utøvere i noen klasser.

Det ble kun hengt opp små trekningslister på veggen, og foran disse var det veldig trangt med så mye mennesker i hallen. Hallen var ikke særlig mye større enn Helsethallen, og her ble det presset inn 6 matteområder, uten sikkerhetssoner. Temperaturen lå på over 30 grader, og det var ikke plass til oppvarming.

Lørdag var stevnet ferdig kl. 01 om natten.

Søndag var stevnet “kun” 2 timer forsinket.

En tøff og lærerik opplevelse for de yngste, men muligens ikke noe som frister til gjentagelse dersom ikke arrangøren forandrer og forbedrer arrangementet.