Vi har snakket med Geir V. Henriksen på telefon fra Tampere i Finland og fått resultatene etter fredagens lagkamper i karate VM.

Etter trekning ble det walkover inn i 1. runde, inne blandt 32 som gikk til 2. runde. Der møtte vi Tunisia som vi vet er sterke, sier Geir. Guttene gikk bra i disse kampene. Første kamp vant Espen Skretting 7 – 1, og Geir M. Braastad, Stavanger k.k. vant 3-1 i andre kamp. Lars Berrum seiret i sin 3. kamp med resultatet 4-3. Siden dette er 5 manns lag, og dette da var avgjort, så ble det ingen kamp på Stian Bagroen i denne runden.

Espen C. Skretting

Laget gikk videre til 3. runde inn blandt de 16 beste lagene. Og her møtte vi Skottland som hadde slått Filipinene i 1. runde og Kazakstan i 2. runde. Geir Magne Braastad gikk første kamp og

Stian Bagroen

vant 4-1. Stian Bagroen gikk 2. kamp mot en diger skotte som blant annet vant junior VM i + 80 kg, Sian tapte 0-3 for denne skotten. Lars Berrum sim gikk tredje kamp og vant  9-4 over sin skotte, blant annet med et flott kast, oppfulgt av slag og en 3 poenger. Dette ble avgjort av Espen Skretting i 4. kamp, hvor Espen vant 4-2.

Dermed var vi i kvartfinalen blant de 8 beste, og her møtte vi Kroatia. Geir Magne Braastad gikk første kamp uavgjort 1-1. Lars Berrum ledet lenge sin kamp 3-0 etter et kast, men den endte 3-3. Espen Skretting holdt 2-2 helt til

Lars Berrum kaster. Arkivfoto Aslak Nilsen

det sto 10 sekunder igjen og tapte 3-2. Stian Bagroen gikk 4. kamp mot en motstander med betydelig større rekkevidde og tapte 1-6. Dermed var vi ute siden Kroatia senere tapte for Spania som sin tur igjen vant VM. Spania vant 3-0 over Bosnia og vant finalen.

I morgen er det nye runder, Først Stian Bagroen på morgenen i -65 kg. Etter lunch er det Kim i sin klasse -53 kg. Og på kvelden er det Lars F. Berrum i åpen klasse. Vi kommer tilabke med en rapport på ettermiddag kveld i morgen – Lørdag.