German Open ble som ventet et kvalitetsstevne i toppklasse, med 38 nasjoner og 562 utøvere.

Våre utøvere var absolutt med, men ingen av de norske utøverne greide å ta medaljer.

I et slikt toppstevne skal man ha alle marginene på sin side for å kunne ta medalje. Meritterte Europa og verdensmestere tapte i innledende runder, mens andre tok medaljer uten å gå til topps.

 

Geir Magne Brastad, Stavanger k.k., vant sin første kamp mot en tysker, men tapte knepent 3-4 mot en franskmann, som senere tapte semifinalen. Dermed ingen rekval på Geir Magne. Et unødvendig tap for en motstander han hadde taket på, men som utnyttet at Geir Magne blottet hodet for mye.

 

Stian Bagroen

Stian Bagroen, Mizuchi k.k., vant sin første kamp mot en tysker, men tapte knepent 0-2 mot den regjerende verdensmesteren fra Venezuela. Stian fikk rekval mot en Tunisier, som hadde tapt på sudden death for verdensmesteren. En tent Stian Bagroen gikk hardt ut, og måtte tåle flere straffepoeng for hard kontakt. Motstanderen var en god fighter som visste å vise når han ble truffet, og Stian tapte. Tunisieren tok senere bronse. Likevel viste Bagroen nok en gang at han er en tøff match for uansett hvem det skal være.

 

Espen C. Skretting

Espen C. Skretting, Mizuchi k.k., var denne gangen ikke like bra som i British for 3 uker siden, og tapte for en Australier i første runde. Australieren var vanskelig å gå imot, og Espen slet med å få tak på ham og stivnet litt etter hvert som han begynte å binde seg opp i frustrasjon. Australieren tapte senere i kvartfinalen. Dette førte til at Espen ikke fikk rekval.

 

 

 

 

 

 

Kim F. Henriksen

Kim F. Henriksen, Mizuchi k.k., hadde bestemt seg for å bruke German Open til å prøve å kjøre mer aggressivt enn tidligere. Hun kjørte bra, men måtte tåle å bli straffet for hard kontakt flere ganger mot sin motstander fra Venezuela, som også var svært flink til å markere at hun var blitt truffet. Resultatet ble tap, men hun viste at det er få som følger henne når hun kjører aktivt på bevegelse. Venezuela tapte senere og dermed ingen rekval på Kim.

 

Våre to norske dommere, Robert Hamara og Thorbjørn Skagseth ble vist stor tillit.

Hamara var matteansvarlig for et av matteområdene, samt at han dømte flere finaler. Skagseth fikk også tillit som hoveddommer i en rekke kamper.

Begge fikk svært gode attester, og spesielt for Skagseth som ikke har dømt så mye på dette nivået, må det ha vært inspirerende for videre satsning som dommer.

 

I kata var Italia beste nasjon med 2 gull foran Tyskland og Vietnam med 1 gull hver. Her må nevnes at Vietnams utøver i kvinneklassen vant, og gikk kata fra alle de 4 store stilartene. Hun er faktisk påmeldt til Bergen Open, så alle kataentusiaster bør kjenne sin besøkelsestid.

 

I kumite var det jevnt mellom Nederland, Italia og Venezuela, alle med 2 gull hver.