Om lag 60 personer har nå kommet tilbake fra klubbens sommerleir ved byen Chania på Kretas nordvestkyst. Karateutøvere, instruktører, familie og venner har tilbrakt en eller to uker på et leilighetskompleks som eies av greske venner av Geir Henriksen og hans familie.

Avslappende ferie og ulike aktiviteter

 

Alt var lagt til rette for en kombinasjon av avslappende ferie og varierte aktiviteter og trening. På morgenen mens det ennå var litt svalt i lufta gjennomførte Britt en introduksjon til ashtanga yoga. Ashtanga yoga er et synkronisert pust- og bevegelsessystem. Hver bevegelse har en tilhørende inn- eller utpust og det legges vekt på flyt og balanse.

 

Utover dagen ble det for varmt til å gjøre noe særlig fornuftig og da passet det bra å slange seg i solen eller under parasollene på den flotte stranda som lå rett nedenfor leilighetene. Vannet var deilig og en populær aktivitet var ”barnekasting”, hvor fire voksne som sto i vannet ga barna en flytur som endte med salto, stup eller mageplask. Så var det sandvolleyball. Sanda var gjerne så varm at den måtte vannes for at man ikke skulle svi føttene. Ungdommene tjuvtrente om kveldene og klarte etter hvert å slå voksenlaget.

 

Så kom kvelden og det var tid for karatetrening på stranda.

 

 

Dette ble en helt spesiell opplevelse. Vi vandret ned til stranda og stilte opp i vannkanten på et område hvor det var litt mindre folk. Etter den vanlige meditasjonen ble det trent sparring, kampkombinasjoner, hokei kumite og andre ting i sanda. Folk rundt ble gjerne sittende å se på.

 

 

Så kommanderte sensei oss ut i vannet. ”Men da blir jo gi-en våt”, var det en som sa. ”Ja”, sa sensei. Med vann vekselvis opp til knærne, magen og halsen trente vi blokkeringer, spark og slag – og sågar feiinger. God underholdning for de andre strandgjestene. Treningene ble avsluttet med en god meditasjonsøkt i solnedgangen med vannet skvulpende stille ved føttene. Det gjorde inntrykk på store og små.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flotte anlegg og boforhold

 

Anlegget vi bodde på hadde leiligheter, hotellrom, restaurant, bar og flere svømmebassenger. Leilighetene var flotte og vi ble veldig godt tatt hånd om av Geirs venner. Vi fikk smake deilige matretter som ikke sto på menyen og ditto flere som sto på menyen. Vi fikk danset Zorba og feiret bursdager og i det hele tatt kost oss skikkelig. En dag ble det arrangert en busstur til Elafonisis, en fantastisk strand på sydkysten. Turen inneholdt også besøk i et historisk kloster og en dryppsteinshule med et lite kapell. Noen leide bil og utforsket andre deler av øya og de fleste brukte en eller flere kvelder til å besøke den vakre byen Chania, bare noen minutter unna med buss. 

 

På denne turen fikk vi oppleve litt av ferieparadiset til familien Henriksen. Geir og Kari hadde åpenbart lagt ned mye arbeid for at vi skulle få så stort utbytte av denne turen som mulig, og de og deres greske venner fortjener all mulig ros og takk for et fantastisk opphold. Hvis du vil (gjen)oppleve noe av stemningen fra turen, så klikk på et av bildene over i denne saken.