4 gull, 2 sølv og 1 bronse individuelt og 3 laggull.

530 påmeldte fra 10 nasjoner deltok i Ilsenburg, Tyskland.

Fra Norge deltok det utøvere fra Sotra, Troll og Mizuchi.

Det var et bra stevne våre ungdommer deltok på i helgen i Tyskland.

Sesongens siste stevne ble også en flott opptur for en rekke av våre utøvere.

 

Nora Evensen

Av våre utøvere var det Nora S. Evensen som startet først. Hun gikk kumite 92/91, – 58 kg.

Nora gikk opp mot sitt beste, og gikk etter hvert til finalen, hvor det ble tap for en tysk jente.

 

 

 

 

 

Gitte H. Brunstad

Neste ut var Gitte H. Brunstad i 92/91 – 50 kg, som gikk til finalen og vant denne. Gitte gikk sterkt og hadde god kontroll på sine motstandere. I finalen ledet hun 5 – 0, da hun avgjorde med en flott ura mawashi kontring til hodet.

 

 

 

 

 

 

 

Isabelle Aguilera (arkivfoto) Aslak A. Nilsen

Siste av våre jenter var Isabelle Aguilera, som måtte gå i – 63 kg, da det ikke var utøvere i – 55 kg. Dette affiserte ikke Isabelle nevneverdig, og hun slo ut den ene etter den andre med sine nydelige fot teknikker til hodene på motstanderne. I finalen lå hun en stund under 4 – 10, men så var føttene i hodet på motstanderen 3 ganger etter hverandre, og finalen endte med seier 14 – 11. En fantastisk opphenting hvor Isabelle klarte å holde fokus, selv om hun var på nippet til å miste hodet en periode der hun lå vel drøyt under.

 

 

 

 

 
 
Andreas Aguilera

På guttesiden var Andreas Aguilera først ut i 92/91 – 64 kg, og i første kampen mistet han hodet og ble etter gjentatte slag mot hodet til motstanderen disket. Undertegnede var ikke nådig, og heldigvis fikk Andreas rekvalifisering, hvor han skjerpet seg og til slutt vant bronsefinalen.

 

 

 

 

 

 

Thomas Baasnes

Thomas Baasnes deltok i klassen 90/89 – 72 kg, og har vært landets beste gjennom sesongen.

Han gikk bestemt og smart, er hurtig og tåler en støyt. En etter en måtte motstanderne se seg slått, og etter 3 seire stod Thomas i finalen. Her hadde han god kontroll på sin tyske motstander, som til gjengjeld ikke hadde fullt så god kontroll på sine teknikker. En svakere motstander kunne nok lett ha mistet hodet, men Thomas holdt hodet kaldt og lot seg ikke vippe av pinnen av tyskerens harde teknikker. Tyskeren ble til slutt disket og gull til Thomas.

 

 

Jørgen S. Evensen

Sist ut i individuelt for de unge var Jørgen S. Evensen i 90/89 + 72 kg.

Jørgen hadde forberedt seg godt, og gikk etter hvert til finalen, hvor han avgjorde til sin fordel i encho sen.

 

 

 

 

 

 

 

 

I lag kumite hadde Norge et lag i jenter 92/91, som bestod av Nora, Gitte og Miriam Sollie fra Troll k.k. Dette laget gikk til finalen og vant 2 – 1  etter spennende kamper i både semifinale og finale.

 

På guttesiden hadde også Norge lag i samme aldersgruppen, bestående av Andreas fra oss, Martin Heede og Oscar Andersson fra Troll k.k. Også dette laget gikk til finalen, hvor Andreas gikk uavgjort i første kampen, Martin vant andre 4 – 2, og Oscar fikk oppgaven med å gå taktisk og unngå å tape med mer enn 1 poeng. Dette gjorde Oscar glimrende, og tapte 0 – 1, og laget vant.

 

I lag 90/89, bestod laget av Marius Bartnes fra Sotra, og Thomas og Jørgen fra oss.

Etter å ha slått et indisk lag i semifinalen, stod et sterkt tysk lag foran våre i finalen.

Marius møtte tyskernes beste, og gikk på et solid tap for en god utøver.

I andre kampen så det lenge stygt ut for Thomas, men han dro til slutt i land seier 10 – 8.

Jørgen måtte vinne siste kampen, og hadde god kontroll på motstanderen, som var den samme som ble disket i finalen til Thomas. Tyskeren pådro seg 3 straffepoeng for hard kontakt, og når Jørgen da scoret 5 poeng selv, ble kampen avgjort før full tid, og seier til Norge.

 

Jarle Myrvold

Den siste av våre som skulle gå, var Jarle Myrvold, som vi fikk etteranmeldt i åpen veteranklassen + 35 år, i kumite. Jarle gikk taktisk og teknisk, og etter 2 kamper var han i finalen etter å ha vunnet 6 – 1 og 6 – 4. Her ble han litt hard på labben, og senket motstanderen med en flott timet gyuaku tsuki chudan. Dessverre kom ikke motstanderen opp igjen, og Jarle ble disket. Likevel fikk Jarle vist god karate, og ikke minst mental og fysisk

 

Av de andre norske, ble det gull til Martin Heede Troll k.k., i 92/91 – 50 kg, gull til Roy Å. Alvheim Sotra k.k., junior + 76 kg og sølv til Kathrine Aass Troll k.k., i 92/91 – 50 kg.

 

Totalt ble det 9 gull, 3 sølv og 1 bronse for de norske utøverne.

 

 

Styret gratulerer alle med flott innsats!