De yngre konkurranseutøverne våre levert konkurransekarate på høyt nivå i helgens minicup lørdag og regionscup søndag.

Cupene ble flott avviklet i Oslo med Troll k.k. som arrangør.

Lørdag vant Viktor Aguilera sin kataklasse. Det samme gjorde Jon S. Tjelland.

På jentesiden hadde vi Julie, Hege og Iselin i samme kataklasse. Disse tre stod i en særklasse hvor Julie vant, Hege ble nummer 2 og Iselin 3. Det var svært jevnt mellom de tre og ingen lett oppgave for dommerne å skille dem.

I kumite var det knyttet spesiell spenning til Jon Sebastian sin debut i denne disiplinen.

Jon Sebastian Tjelland

Han vant først kampen 11-1 før full tid, og hadde 2 sanbon(3 poeng)scoringer på spark, pluss en nihon(2 poeng) for å skape ubalanse og slag mot hodet, for å nevne de flotteste scoringene i hans første kumite runde. Dette er ganske oppsiktsvekkende, og det skulle bli mer.

I første runde var han nok svært nervøs, mens han i andre runde hadde mer kontroll. I semifinalen kom mer taktikk inn, mens han i finalen avgjorde med en nedtagning og oppfølging som ga sanbon. Finalemotstander var for øvrig Edmond Seidjaj også fra oss.

Edi, som vi kaller ham, er kommet fra Asker k.k., og måtte denne gangen gå mot de litt eldre guttene. Dette gjorde han bra ut fra forutsetningene og gikk til finalen etter også han hadde scoret flere sanbon. I finalen var Jon Sebastian best og vant til slutt 10 – 1.

Flott innsats av begge, hvor begge viste flotte kombinasjoner.

På jentesiden var det igjen de tre jentene våre som dominerte. De scoret alle 5 sanbon hver på slag/spark kombinasjoner i løpet av sine kamper.

Julie Verlo

Rekkefølgen dem i mellom ble det samme som i kata, Julie først, Hege 2 og Iselin 3. Det var encho sen(første scoring vinner etter uavgjort) og svært jevne oppgjør, før man fikk fordelingen dem imellom.

Iselin K. Pedersen
Hege Haavaldsen

Andreas Aguilera

Søndagen startet med at Andreas Aguilera vant ungdomsklassen i kata, og fikk bestemannspremien for gutter, da dette var den største klassen. I den eldre ungdomsklassen ble det sølv på Ole M. B. Stokke, mens Lissy

Lissy Martby

Martby vant denne aldersgruppen for jenter.

På jentesiden ble det bronse til Nora i ungdomsklassen for jenter.

I kumite ble det seier for vårt mix lag, som bestod av Gitte H. Brunstad, Thomas Baasnes og Jørgen S Evensen.

Jørgen S. Evensen

Nora Evensen

I individuelt ble det gull på Nora i ungdomsklassen, mens Gitte(14) prøvde seg blant de eldre jentene på 15/16/17 år. Gitte var ikke snauere enn at hun gikk til topps her. Sterkt av Gitte mot de eldre jentene.

Gitte H. Brunstad

Dagens utøver hos oss var likevel Thomas Baasnes etter min mening.

Han mente det var på tide at andre enn de mest etablerte seniorene våre scoret på de mest avanserte teknikkene, og scoret 2 ganger med ushiromawashi og en gang med nedtagning og oppfølging.

Thomas Baasnes

Undertegnede hadde satt opp interne premier til de som klarte dette, og måtte fornøyd dele ut dette til Thomas 3 ganger. Thomas vant også klassen sin, og vi ble beste klubb i stevnet.

De unge har nok en gang vist at det kan være givende å følge dem inne i en hall hele helgen selv om solen skinner ute.

Styret gratulerer med de flotte resultatene.