I helgen gikk British Open for u. 21 år av stabelen i Crystal Palace National Sports Centre i London. Norge deltok med en stor tropp fra klubbene Mizuchi k.k., Skedsmo k.k., Sotra k.k. og Troll k.k. Til sammen 30 utøvere, 1 dommer og 20 ledere, coacher og foreldre.

I mesterskapet var det ca. 750 påmeldte fra 20 land.

Stevnet gikk hele lørdag og søndag fra morgen til langt utover kvelden.

Høyt nivå, nødvendig, nyttig matching og erfaring for de som har håp om å hevde seg internasjonalt.

Lørdag formiddag foregikk alle kataklassene og Julie Verlo ble historisk ved å bli den første norske utøver i historien til å vinne en kataklasse i de aldersbestemte klassene i British Open. Det følges internasjonale regler for alle aldersklasser, og Julie måtte gå forskjellige kata i hver runde. I finalen, som var fjerde runde, møtte hun en engelsk utøver og vant med dommerstemmene 2-1. I denne klassen ble det også 5. plass på Hege Haavaldsen. Nevnes må de to katautøverne Jon S. Tjelland og Andreas Aguilera, som begge tapte i tredje runde i sine kataklasser.

Julie Verlo konkurrerer også i kumite, og i denne aldersklassen gikk hun lag kumite

Hege Haavaldsen

sammen med Hege Haavaldsen, og på tross av at de bare var to utøvere, vant de begge sine innledende runder, men måtte se seg slått av Holland i finalen.

Gitte Brunstad vant i fjor kumiteklassen for de under 14 år. I år er hun 14 og deltok i klassen 14/15 år – 45 kg. Gitte gikk respektløst i gang og vant innledende runde 5-1, kvartfinale 4-2 og semifinale 6-0. I finalen ble hun litt for hard mot motstanderen og måtte tåle 3 straffepoeng. Det ble tap 7-11 etter flott fighting av Gitte.

Etter hvert som stevnet begynte å dra ut ble det besluttet å kjøre cup uten rekvalifisering.

Dette førte blant annet til at flere norske mistet muligheter for bronsemedaljer etter å ha tapt for finalister.

Søndag gikk Caroline Thomassen til finalen i kadett + 57 kg.

Caroline Thomassen

Hun vant to innledende kamper 3-2 og 2-1, mens hun i kvartfinalen vant 7-2. I semifinalen slo hun en utøver fra Slovakia 4-3, mens hun i finalen tapte knepent for en engelsk jente 1-2.

Dagens siste norske utøver var Lars F. Berrum i junior + 80 kg. Lars virket skjerpet og dreven og kastet motstanderen i første runde i kjent stil. Dette

Lars Berrum

var en sterk engelsk utøver som Lars gikk på en smell mot for noen år siden. Denne gangen var det “pay back time”, og Lars vant 5-1. I kvartfinalen stod den franske finalisten fra forrige helgs Paris Open for tur. Lars gikk her taktisk klokt og utnyttet sin rekkevidde, og det var en frustrert franskmann som måtte se seg slått av Lars med 2-0. I semifinalen hadde Lars god kontroll på sin engelske motstander, som ble kastet og tapte 4-1. Dermed var Lars klar for finale mot siste junior VM`s sølvmedalje vinner fra Skottland. Lars ble her offer for at skotten ble favorisert hele veien, og tapte 1-4.

Flott innsats av de norske med 1 gull, 4 sølv og 2 bronser, hvor vi altså stod for gullet og de 4 sølvmedaljene.

Den norske dommeren Stig Kristiansen var nok en gang på plass og gjorde en glimrende jobb, som førte til at han blant annet fikk dømme herre lagkampfinalen mellom England og Frankrike som hoveddommer, i tillegg til en rekke andre finaler som hoveddommer.

Det er beundringsverdig hvordan denne ildsjelen på eget initiativ og for egen regning gang på gang følger norske utøvere i utlandet.

For en del utøvere ble det også tid til både sightseeing og shopping, mens det hele ble avsluttet med felles middag søndag kveld.

Vi er svært fornøyde med våre utøveres innsats, og tror at dette var svært nyttig erfaring for alle våre utøvere, uansett alder. Her ble tålmodighet, utholdenhet og psykisk styrke satt på store prøver. De som ikke helt nådde opp må bare stå på videre nå som flere viste at det er fullt mulig å være med å kjempe helt i toppen i Europa.

Styret gratulerer med de flotte resultatene!