Etter at Caroline Thomassen(16) vant Venezia Cup i Italia forrige helg, er hun denne helgen på plass i Thailand for å minnes alle de som ikke var så heldig som henne da verdens største naturkatastrofe var et faktum.

Caroline var inne i bungalowen på stranden på øya Phi Phi om morgenen 2. juledag i fjor, da pappa Steinar ba resten av familien om å komme ut for å se på det merkelige fenomenet at vannet i strandkanten trakk seg hurtig utover. Da folk begynte å løpe opp fra stranden skjønte de at det var noe alvorlig farlig på gang. Foreldrene og lillebroren kom seg unna de største bølgene opp en skråning, men Caroline ble tatt av bølgene og dratt løs fra det treet hun forsøkte å klamre seg til. Hun fikk planker rundt nakken og et skur raste over henne og borte var hun i bølgeinfernoet.

Familien trodde de hadde mistet henne.

Etter fire timer ble hun gravd fram fra vrakrestene hvor hun på mirakuløs måte hadde overlevd.

Forslått og oppskrapet gikk det infeksjoner i sårene, og hun og familien ble fraktet sammen med andre skadede overlevende i et ambulansefly hjem til Norge.

Caroline skulle ha deltatt i British Open 4 uker etter, men dette lot seg jo ikke gjøre. Etter hvert ble hun helt frisk igjen og har siden kjørt på med mye trening hver dag. I løpet av året har hun vunnet regionale stevner, Heian Cup i Sverige og forrige helg Venezia Cup i Italia. Hun hadde håpet å få delta i kadett/jr. NM i forrige måned, men da hun var 18 dager for ung, satte karatestyret en stopper for den drømmen. Caroline har likevel vist seg så lovende at sportssjef Dag Jacobsen har tatt henne ut til kadett/jr. EM i Serbia/Montenegro i februar. Før det skal hun gjøre et nytt forsøk på å delta i British Open i januar.

Caroline Thomassen (t.h.) og Silje Bondø (t.v.) sparrer. Arkivfoto: R.Storeide

 

Det blir nok en sterk opplevelse i Thailand denne helgen for unge Caroline.

Hun er jo en usedvanlig blid og sympatisk jente, og hun har i vanlig optimistisk stil lagt opp til et godt treningsprogram innimellom bearbeidingen av den utrolige opplevelsen.

Våre tanker er med henne og alle de som ikke var like heldig som henne, og vi gleder oss til å få henne hjem igjen.