Oppsummering av årets konkurranser er en hyggelig jobb for oss trenere i Mizuchi karate klubb.

Her hjemme har vi nok et år vist våre hardeste konkurrenter ryggen.

Dette går jo i bølger, da det under seniornivå dreier seg om aldersbestemte klasser, og det er vanskelig å unngå “huller” i aldersgruppene. Vi prøver også å unngå at generasjonsskiftene skal bli før markante.

Her hjemme arrangeres det NM for kadetter/juniorer og seniorer. I år har det vært Stavanger og Troll som har vært våre hardeste utfordrere. Stavanger er jo gamle i tralten, så det er ingen bombe. Moro er det med Troll som med sin ungdomssatsning virkelig har fått betalt dette året i NM for kadetter/juniorer.

At de i årets kadett/junior NM var best med 5 gull, lover godt for fremtiden og muligheten for å presse oss på seniorsiden etter hvert. Stavanger er jo en av klubbene med de lengste tradisjonene i norsk konkurransekarate, men har i senere år slitt litt i junior/kadett NM. Hyggelig at de i år fikk “beste gutt” og 3 gull.

Vi fikk i år “beste jente” og 2 gull, og må se oss slått i junior/kadett NM for første gang på 10 år av først og fremst Troll, og knepent av Stavanger.

 

Når det gjelder senior NM, ble årets NM på Stavangers hjemmebane vårt beste NM siden 2001. Her var vi i år suverene med Kongepokal på herresiden og 8 gull. Vi gratulerer Jørn O. Hansen med hans 6. Kongepokal.

Stavanger fikk her 4 gull, mens Troll ikke lykkes helt.

 

Vi har sett at “Egil” på Stavangers hjemmeside etter junior/kadett NM har noen sleivspark til oss i omtalen av Hanne Austvolls kataseier, men gjør her oppmerksom på at vi ikke hadde utøvere i Hannes klasse, og at sleivsparket derfor er så dårlig at vi dessverre ikke kan gi poeng for det. Skjerp deg Egil!

Han oppsummerer også med at Stavanger er “Norges beste klubb for øyeblikket, både på Kadett, Jr. og senior siden.” Etter vår mening sier fakta noe annet, men i gledesrusen over de gode resultatene i jr./kadett NM tilgir vi ham dette.

Det er svært gledelig for oss å oppsummere konkurranseåret her hjemme:

 

Klubb:                              Junior/kadett NM           Senior NM             SUM

1. Mizuchi k.k.                         2 gull                         8 gull                  10 gull

2. Stavanger k.k.                      3 gull                         4 gull                    7 gull

3. Troll k.k.                              5 gull                         0 gull                    5 gull

 

 

Lars F. Berrum i en av sine prestasjoner i år Foto: Aslak A. Nilsen

 

Vi i trenerteamet gratulerer alle våre gode konkurranseutøvere og håper dere er like stolte som oss over å kunne gå på et nytt år med visshet om at vi var beste konkurranse karateklubb i landet i 2005, av de ca. 135 karateklubbene.  

 

Når det gjelder internasjonalt, har vi nok et godt år bak oss, hvor vi i stilarten vår har vært helt i toppen. I det lukkede VM for stilarten tok vi hele 15 gull fordelt på alle aldersgrupper og var beste klubb.

 

I de åpne internasjonale stevnene har vi også gjort det bra i år.

 

Nevnes bør at Stian Bagroen(21) og Gitte H. Brunstad(14) vant sine klasser i British Open for u.21. Her er det bare Kim F. Henriksen og Stian Bagroen fra Mizuchi/Norge som har gjort dette før.

 

I British Open for seniorer ble det også et gledelig gull til Espen C. Skretting.

 

I Heian cup i Sverige for de unge under 21, var det også svært gledelig at vi fikk premien for beste klubb med 12 gull.

 

I Nordisk mesterskap for seniorer i Finland var det kjempeflott prestasjon av Lars F. Berrum(19) å ta Norges eneste gull, og det i konkurranse med medaljevinnere fra siste EM og VM!

Kim F. Henriksen gjorde her skikkelig bra innsats og var her Norges beste kvinne med sølv i – 53 kg og bronse i åpen klasse.

 

Årets siste internasjonale stevne, Venice cup i Italia, gav også 2 gull til Mizuchi og Norge ved klubbens Caroline A. Thomassen(16) og Lars F. Berrum.

At Kim F. Henriksen igjen var Norges beste på senior damesiden med sølv i – 53 kg, var også flott.

 

Det har vært mye å glede seg over for mange i Mizuchi karate klubb i året som gikk, men vi kan ikke ta med alt her.

Vi jobber stadig for å bli bedre på konkurransesiden.

At noen av de unge etter hvert kan ta medalje i EM eller VM ser vi heller ikke bort fra, og er noe vi må jobbe videre med.

 

 

Vi i trenerteamet er stolte over å jobbe med så mange fine utøvere og ønsker alle våre konkurranseutøvere en trivelig jul og et godt nytt konkurranseår!