Det ble en flott avslutning på året for klubbens konkurranseutøvere i Italia i helgen.

I Venice cup deltok 18 nasjoner og over 700 utøvere.

Det ble to lange dager hvor stevnet gikk fra morgen til midnatt.

På lørdag deltok vi i kata med Lissy Martby, som gikk til semifinale og tapte 1-2 for en

Lissy Martby

engelsk jente som var dårligere etter min mening, så hvor den norske dommeren som dømte mot Lissy var i den situasjonen, stiller jeg et stort spørsmålstegn ved. Lissy gikk til bronsefinale i stedet, men noe av futten var nok gått ut av henne, så hun måtte se seg slått 1-2. Likevel en bra innsats av Lissy. Den andre norske utøveren i klassen, Albertine Gellein Troll k.k., røk ut i første runde og fikk ikke rekval.

Det norske herrelaget i kumite, med Stian Bagroen, Espen C. Skretting og Lars F. Berrum på laget sammen med Stiv Sisevic, Skedsmo og Bernat Pados, Oslo k.k., tapte første runde for det italienske laget som vant, og rekvalifiserte seg

Lars F. Berrum

etter hvert til bronsefinale hvor de slo Romania. Best av våre på laget, var Lars som vant sine kamper.

Søndag startet med at Truls Lund, Skedsmo, tok bronse i sin kumiteklasse.

Videre tok Nora Evensen bronse i sin kumiteklasse, jenter 13/14 – 55

Nora Evensen

kg.

Thomas Baasnes(15) fikk det ikke helt til å stemme i sitt første virkelige store internasjonale stevne, og røk ut i første runde. Thomas har mye mer inne, men i dette selskapet ble han for fersk, og må bare satse hardt videre. Han var yngst i klassen, og de eldste var 2 år eldre. Jeg tror Thomas med tiden vil kunne ta hjem medaljer fra slike store stevner.

Jørgen Evensen

Jørgen Evensen(16) tok bronse i kadett + 75 kg, og greide seg bra på tross av skaden fra junior NM.

Bronse ble det også på Marius Mørner-Bartnes(14) fra Sotra k.k., i ungdomsklassen.

I kadett jenter – 57 kg gikk Caroline Thomassen til topps. Hun hadde en w.o.

Caroline A. Thomassen

så etter i tur og orden å ha slått en jente fra England 8-1 og Romania 4-1, var hun klar for finalen mot en italiensk jente som hadde imponert stort i innledende runder. Heldigvis var det nok utenlandske dommere til at vi slapp italienske dommere i finalen. Etter at vi hadde sett hva den italienske jenta var god på, ble det lagt opp til en taktikk som Caroline fulgte til punkt og prikke, og vant kontrollert 3-1. Her gjorde Caroline motstanderen dårlig og gikk en taktisk kamp mange kunne lære av. Caroline fikk jo ikke lov av karatestyret å delta i denne klassen i junior NM for 1 mnd. siden fordi hun da var 18 dager for ung, og her viste hun at regler ikke bør følges til det idiotiske. Karatestyret bør jobbe med slike talenter, ikke imot.

Stian Bagroen

Blant seniorene ville det ikke lykkes for Ann-Kristin Muri og Stian Bagroen

Ann Kristin Muri

denne gangen.

Begge røk ut i første runde uten å få rekval.

Espen C. Skretting

Lørdag var Espen C. Skretting rusten i lagkampene etter å ha kommet direkte fra 1 ukes øvelse i militæret.

Søndagen møtte Espen etter min mening stevnets beste utøver i første kamp i – 75 kg og tapte i et jevnt oppgjør. Italieneren gikk senere til finalen, og det ble rekval på Espen.

Han vant to rekval og var klar for bronsefinale, hvor han også vant denne.

Sterk innsats av Espen som nå er ferdig med den verste perioden i sin militære utdannelse.

Kim F. Henriksen

På senior damesiden var det Kim F. Henriksen som etter bra fighting gikk til finalen i – 53 kg, hvor hun tapte for en italiensk jente som Kim ikke helt fant ut av. Likevel er sølv i dette selskapet svært positivt etter at Kim måtte melde forfall til landskampen mot Skottland i forrige måned grunnet skadet leddbånd i ankelen.

Stiv Sisevic fra Skedsmo k.k. tok bronse i + 80 kg etter bra kamper hvor han også hadde finaleplassen så å si i lomma. Den plassen tapte han til en ungarer som Lars F. Berrum møtte i finalen.

Lars fikk en w.o. og vant 3 kamper før han var i finalen. Etter å ha sett ungarerens spesialiteter mot Stiv, lot aldri Lars motstanderen få slippe til med disse, og gikk taktisk bra og vant greit 6-2.

Kjempebra av klubbens utøvere i dette internasjonale stevnet.

Det neste nå er French Open for seniorene helgen 14/15 januar i Paris, mens de under senior alder skal til British Open helgen 21/22 januar i London.

Det blir hard trening gjennom hele juleferien, hvor det blant annet står trening på programmet både 24. og 31. desember.

French Open er nesten hardere enn EM med 60-70 nasjoner, og British Open for de yngre har gjerne 20-30 nasjoner.

Det nye året starter hardt, så det må trenes hardt gjennom julen.