Forrige helg ble det avholdt seniorlandskamp mellom Skottland og Norge for damer og herrer i Edinburgh. De to landene har lange tradisjoner med landskamper seg imellom, og undertegnede har selv deltatt i dette både som utøver og dommer tidligere.

Forholdet mellom våre to land er svært gemyttlig og det er alltid hyggelig å møte skottene. Slik var det også denne gangen, og det ble et jevnt oppgjør som kunne bikket begge veier helt fram til de siste kampene. Landskampen var bakt inn i deres nasjonale mesterskap, noe som skapte høy stemning med masse tilskuere, hvor sekkepiper, gaver og hyggelig stemning gjorde at smilene satt løst hos alle parter.

 

Dessverre måtte både Kim F. Henriksen og Espen C. Skretting melde avbud til landskampen mot Skottland grunnet skader. Likeledes måtte Stavangers Sveinung Byberg og Trolls Ida og Lene Drøsdal melde forfall. Totalt vil jeg nok påstå at dette klart svekket det norske laget, som tapte landskampen 11-9. Herrene gikk uavgjort 6-6, mens damene tapte 5-3.

 

På herresiden var Stian Bagroen Norges mest nyttige utøver, med 2 seire og 1 uavgjort.

Stian Bagroen

Stian gikk veldig bra, og viste fremgang på de tingene han jobber med.

Han hadde bra kontroll på motstanderne i sine 3 kamper.

 

Lars møtte skottenes beste utøver, som nylig tok sølv i jr. VM, i første kamp. Her ble det tap 4-1 for Lars, men i enighet med skottenes coach og utøver, ble nok skotten favorisert av de skotske og engelske dommerne etter sin flotte innsats i jr. VM. Lars revansjerte seg i sin andre kamp og slo sin

Lars Berrum

skotske motstander 3-0. Godkjent av Lars, som hadde mye reising og kamper i bena før han kom etter landslaget til Skottland(se reportasje fra jr. NM annet sted på vår side).

 

Ann Kristin Muri

På damelaget ble det 1 uavgjort og 2 tap på Ann-Kristin Muri. Anki er fersk i internasjonal sammenheng. Hun vet hva hun må jobbe med og har mer inne.

 

Etter landskampen inviterte skottene til helaften, og dagen etter var det rundtur på fantastiske Edinburgh Castle.

 

Alt i alt nyttige erfaringer for alle de norske utøverne, både faglig, kulturelt og sosialt.