I helgen ble det avholdt regionale stevner for alle under 18 år i Halden.

Avviklingen gikk prikkfritt over 2 dager, som vanlig dyktig arrangert av Aslak Nilsen og Halden karateklubb. Aslak og hans medarbeidere har tidligere arrangert en rekke fine konkurranser, med god informasjon foran, underveis og i etterkant. Så også denne gangen.

For oss som reiser rundt på stevner hver måned er det en fornøyelse å komme til disse godt arrangerte stevnene.

Lørdag hadde vi de 6 yngste utøverne våre i aksjon, og de viste de større ungdommene veien før søndagen.

Yngstemann Viktor Aguilera var først ute og gikk til finalen i sin kataklasse, hvor han dessverre klikket, og måtte nøye seg med sølv. Vi tror han hadde vunnet dersom han ikke hadde klikket, så Viktor vil komme sterkt tilbake ved neste anledning.

I kataklassen til Jon S. Tjelland og Martin Ek, gikk begge veldig bra og møttes til slutt i finalen, hvor Jon Sebastian vant etter en meget jevn finale. Jon Sebastian gikk Seienchin, mens Martin gikk Bassai dai.

På jentesiden vant Julie Verlo foran Hege Haavaldsen i deres kataklasse, mens Iselin K. Pedersen var suveren i sin klasse.

I lagkata var det denne gangen kun meldt på et jentelag og et guttelag. Disse ble derfor satt mot hverandre, litt rått parti i utgangspunktet, men Iselin, Hege og Julie gikk en meget god Seienchin, og henviste Tigers guttelag til sølvplass.

I kumite deltok vi kun i jenteklassene. Til gjengjeld tok Julie gull, Hege sølv i sin klasse, mens Iselin vant sin klasse. Det som gledet mest var måten de vant på. Alle tre scoret max score(sanbon) teknikker av ypperste klasse. De tre jentene er nå innlemmet i forbundets talentgruppe etter lørdagens oppvisning av flott karate. Tidligere har disse jentene kun konkurrert kumite i utlandet, og maken til oppvisning av kvalitetskumite på så unge utøvere i Norge skal en lete lenge etter.

Fasit ble altså 6 gull og 4 sølv i de 7 klassene vi deltok i og beste klubb etter første dag. Rett bak lå Tiger k.k. med 6 gull og 3 sølv. På tredje plass Samurai k.k. med 2 gull, 2 sølv og 3 bronse. Svært spennende foran andre dag.

De eldre ungdommene ville ikke være dårligere enn de yngre. De dominerte stevnet fullstendig og vant 10 av de 11 klassene vi deltok i.

Andreas Aguilera, gull i kata gutter, klasse 1991/92 Arkivfoto: R.Storeide

Først ute var katautøverne, hvor Nora Evensen vant klasse født 1991/92 for jenter, mens Andreas Aguilera gjorde det samme på guttesiden.

Lissy Martby, gull i jenter 1988-90 Arkivfoto: R.Storeide

I jenter 1988-90 vant Lissy Martby, mens Isabelle Aguilera tok bronse. I

Isabelle Aguilera, bronse i jenter 1988-90 Arkivfoto: R.Storeide

gutteklassen ble det bronse på Ole M. B. Stokke.

I lagkata ble det avviklet for jenter, og her vant laget vårt med Nora, Isabelle og Lissy.

I kumite deltok Gitte H. Brunstad i åpen klasse 1991/92 og i aldersklassen over, 1988-90 – 55 kg, og vant begge. I eldste klasse ble det bronse på Isabelle. I eldste klasse + 55 kg vant Caroline Thomassen, og slo dermed mange av de hardeste konkurrentene hun ville fått dersom hun hadde fått lov til å delta i junior NM om 3 uker. Caroline var også på

Caroline A. Thomassen, gull i +55 kg og hun var på laget som vant kumite. Arkivfoto: R.Storeide

kumitelaget som vant. De andre på laget var Thomas Baasnes og Jørgen Evensen. De to sistnevnte vant eldste klasse i henholdsvis – 70 kg og + 70 kg.

En fantastisk innsats av de 15 unge som vant alle de tre lagklassene og 13 av de 15 individuelle klassene vi deltok i.

Premiene til beste utøvere søndag gikk til Gitte for jenter ungdom, mens Trolls Martin Heede fikk premien på guttesiden. For ungdom 1988-90 gikk premiene til Lissy og Thomas.

Vi ble beste klubb i helgen av de 15 klubbene som deltok, og medalje statistikken ble slik: