Vi befestet vår stilling som landets beste karateklubb i helgen.

Lørdag var det finale i Norges cupen, og både vi og Stavanger deltok for halv maskin. Likevel var det mye å glede seg over.

I kata kvinner vant Kim nok en gang, selv om hun fikk en dommerstemme imot seg p.g.a en ustøhet. Kim vant også Norges cup sammenlagt i kata, da hun har vunnet de stevnene hun har deltatt i.

 

I kumite kvinner – 60 kg, var det igjen Kim og Elisabeth i finalen. Kim har godt tak på Elisabeth, og vant igjen. Kim vant dermed Norges cup sammenlagt også i denne klassen.

 

I + 60 kg gikk Anki et av sine beste stevner, og gikk til finalen mot Janne Iversen fra Satori. Janne vant nylig Kongepokalen, og fikk nok fordel av navnet sitt et par ganger hvor Anki var først etter vår mening. Men, Anki har tiden foran seg, og tapte 1-4 i et oppgjør som resultatmessig lett kunne sett annerledes ut.

 

I åpen klasse var det Elisabeth sin tur til å ha suksess. Hun gikk til finalen og vant over Mette Hansen fra Oslo karate klubb, på dommeravgjørelse etter forlengelse, i et jevnt oppgjør hvor det var Elisabeth som var den mest aktive.

 

I lag møtte vi Oslo karate klubb i finalen. Anki tapte i siste sekund av første kampen, på et spark som  traff i armen. Den eneste dommeren som ga poeng, hadde før på dagen stått for tvilsomme avgjørelser, og var definitivt ikke på sitt beste denne dagen, men alle kan ha dårlige dager.

I andre kamp møtte Kim OKK`s Mette Hansen, og var altfor hutig for Mette, og vant 8-0 før full tid. I og med at OKK kun hadde 2 utøvere fikk Elisabeth w.o. i siste kampen, og vi vant. Jentelaget vant også Norges cup sammenlagt.

 

I herreklassene stilte vi kun med Roald, Stian og Espen. Men de gikk bra, og vi må spesielt fremheve Stian. Riktignok tapte han 0-1 i finalen i – 65 kg for Steffen Larsen fra Stavanger.

Men han tok revansj 3-1 på Larsen i lagfinalen, og avgjorde denne til vår fordel. Larsen tok tapet så usportslig at dommerne så seg nødt til å vise ham ut av bygget(shikkaku). Dette er den mest alvorlige straffen som kan gis i karate, og i dette tilfellet på grunn av skammelig oppførsel. Vi er spent på forbundets reaksjon som skal følge av en slik straff, da dette skal være et eksempel for fremtiden.

Roald fikk bronse i – 65 kg, mens Espen tapte finalen i – 75 kg for Rune Asp, Tiger k.k. Forøvrig en finale hvor Espen taper på blant annet å stå fint på harde treffere, mens motstanderen tok sine sedvanlige runder rundt for å overmarkere at han var blitt truffet. Synd at Espen må lide for at dommerne ikke gjør jobben.

 

Herrenes største prestasjon stod Stian for i åpen klasse. Stian gikk til finalen mot Geir Magne Brastad fra Stavanger. Stian med sine 168 cm og 60 kg, hurtighet og bevegelse, mot 190 cm + 80 kg tyngde og styrke. Etter uavgjort 2-2 i ordinær tid, var Stian lynhurtig inn med en teknikk mot hodet og avgjorde encho sen(sudden death) til sin fordel.

Sterkt av unge Stian, som dermed var dagens beste herreutøver.

 

Beste utøver uansett klasse og kjønn ble Kim.

 

Slik ble medaljefordelimgen i NC finalen : 1. Mizuchi k.k. 6 gull, 4 sølv 1 bronse

                                                                         2. Stavanger k.k. 2 gull, 2 sølv

                                                                         3.    Tiger k.k.  1 gull, 1 sølv, 4 bronse

 

 

Landskonkurransen.

 

Vi deltok med et lite, ungt lag i landskonkurransen for de mellom 12 og 18 år. 9 utøvere i 9 klasser.

Først ute var Nora Evensen i kata yngre ungdom(12/13 år). Hun gikk til finalen og vant. Nora gikk også til finalen i kumite, hvor vår egen Gitte H. Brunstad stod på andre siden. Gitte vant tidligere iår British open, og ble for god for Nora denne gangen. Flott innsats av våre to jenter i denne klassen.

 

I kata eldre ungdom(14/15 år) gikk Isabelle Aguilera til finalen og vant. Isabelle tok også bronse i kumite.

Caroline Thomassen var usedvanlig uheldig i sin semifinale i kumite. Hun leder kampen greit, og rett før slutt kjører hun en flott kombinasjon som ender med venstre mawashi geri til motstanderens hode. Denne er godt kontrollert, og alle flaggdommerne viser sanbon(3 poeng max score). Motstanderen er urutinert og ble så skremt, at hun ikke kan fortsette, og dommerne gjør etter vår mening dagens største feil da de disker Caroline. Her burde de enten ha gitt scoring eller en poengstraff til Caroline, kiken(gir opp kampen) til motstanderen og seier til Caroline. Dette har vi sett mange ganger før, og burde vært soleklart her også.

Caroline går til bronsefinale og vinner denne.

Caroline er likevel så satt ut av hendelsen at hennes innsats i lagfinalen var langt fra hennes vanlig, og hun taper klart, noe også laget gjør, men sølv var greit for dette unge laget som bestod av Gitte og Isabelle i tillegg til Caroline.

 

I kata kadett(16/17 år) vant Lissy jenteklassen, mens det ble sølv og bronse i gutteklassen på Oscar Rygh og Jørgen Evensen.

 

I kata gutter yngre ungdom(12/13 år), ble det også dobbeltseier ved gull til Andreas Aguilera, og sølv til Nikolai Thomassen.

 

Fasit ble da 5 gull, 4 sølv og 3 bronse, nest beste klubb etter Troll, Oslo.

 

Styret gratulerer med de flotte resultatene i vårens store nasjonale karatehelg