Det ble en fantastisk flott tur på alle måter for troppen som dro til Skottland for å delta i vår stilart sitt VM. Mesterskapet gikk i Glasgow.  Skottene hadde forberedt seg godt, og det ble kultur og sosialt samvær, blandet med masse karate.

Alle var invitert av byen, til 3 retters middag i et av de flotteste byggene vi noen gang har vært i, på lørdag kveld. Søndag kveld var det stor bankett, som varte ut i de små timer, mens det var sightseeing mandag for de som orket.

Stilarts VM er jo et begrenset mesterskap, hvor bare utøvere fra vår internasjonale stilartorganisasjon kan delta. Denne gangen var det ca. 700 påmeldinger fra 11 land.

Konkurransen er ikke på langt nær så hard som i de offisielle VM, hvor alle stilarter kan delta, men de gir fin internasjonal erfaring og matching. I tillegg, er de ofte særdeles vellykket rent opplevelsesmessig og sosialt.

Mange av våre beste utøvere har debutert internasjonalt opp gjennom årene, nettopp i disse stevnene.

Vi har deltatt på disse stevnene siden 1978.

Lørdag var det aldersbestemte klasser under 16 år på 8 matter.

Viktor Aguilera var først ut i kata, og med kataene Seienchin og Bassai dai, ble det sølv på Viktor.

Så var det Jon Sebastian Tjelland som med de samme kataene tok bronse i sin klasse.

Julie Verlo vant likegodt både kata og kumite i sin aldersklasse, og ble dermed beste jente på lørdag, uansett klasse.De to debutantene Hege Haavaldsen og Iselin K. Pedersen gikk til finalen i sin aldersklasse i kumite, hvor Iselin trakk det lengste strået.

Hege tok bronse i kata.

I klasse 12 år, tok Nora Evensen gull i kumite, og bronse i kata.

Nora Evensen på pallen Foto: Jarle Myrvold

Gitte H. Brunstad på pallen Foto: Jarle Myrvold

Gitte H. Brunstad vant kumite 13 år, mens Caroline Thomassen vant over Isabelle Aguilera i finalen i kumite 15 år. Isabelle vant kata 15 år.

Caroline Thomassen og Isabelle Aguilera Foto: Jarle Myrvold

Caroline Thomassen og Gitte H. Brunstad Foto: Jarle Myrvold

I lag kumite 13/14/15 år jenter, hadde vi ingen 14 åring, men Gitte og Caroline vant alle sine kamper, og dermed lagkonkurransen.

Jentene tok dermed alle de 8 gullene vi tok på lørdag. Klubben har flott rekruttering på jentesiden, men har et godt stykke igjen i de aldersbestemte gutteklassene.

De unge kumitejentene oppviste masse flotte teknikker og kombinasjoner, som imponerte de mest erfarne utøverne vi har. Alle våre kumiteklassevinnere scoret en eller flere sanbon(3 poeng, som er max).

Søndag startet med at Silje Bondø vant både kata og kumite 16/17 år, med Lissy Martby på annenplass i kata.

I gutteklassene 16/17 år, ble det bronse på Jørgen Evensen i kumite, og Oscar Rygh i kata.

Seniorklassene startet med at Silje også  tok sølv i sr. kv. kata.

I kata herrer tok Svein Sandlien gull foran Chiu Wai Mickey Yip fra OSI.

I kumite tok Kim F. Henriksen gull i – 60 kg, hvor hun slo Elisabeth Stavem 4-0 i finalen.

Kim F. Henriksen Arkivfoto: Aslak A. Nilsen

I + 60 kg ble det sølv på Ann-Kristin Muri, mens jenten vant kumite lag finalen.

På herresiden ble Stian Bagroen disket i første kampen for hard kontakt i – 68 kg, og fikk ikke rekval. I denne klassen tok Roald Thorsen bronse.

I – 78 kg ble Espen C. Skretting disket i semifinalen, og tok bronse.

I + 78 kg gikk veteranen Jørn Ove Hansen til finalen, hvor han møtte stevnets yngste senior, Lars F. Berrum. Jørn Ove avgjorde på encho sen, og viste at de gamle var eldst.

Jørn Ove Hansen Arkivfoto: Aslak. A. Nilsen

I lag herrer slo vi England 3-0 i finalen, og laget bestod av Lars F. Berrum, Espen C. Skretting, Jørn O. Hansen, Stian Bagroen og Svein E. Sandlien.

På seniorsiden fikk vi også oppleve mye flott karate fra våre utøvere.

Sjelden har vi sett at våre utøvere har sluppet seg så mye løs. Flotte sanbon som fikk publikum til å juble, og de andre nasjonene til å applaudere.

At Jørn Ove er en særdeles spektakulær utøver, er vi vant med, men nå fulgte de andre opp med perler på rekke og rad, små utøvere som store, noe som gledet mange karatehjerter.

Silje Bondø fikk premien som beste 16/17, mens Jørn O. Hansen fikk premien som beste seniorutøver.

Silje Bondø Arkivfoto: aslak A. Nilsen

Styret gratulerer med de fantastiske resultatene.