I helgen forsøkte våre unge utøvere seg på Dutch Open i Rotterdam.Ca. 35 nasjoner deltok i dette golden league stevnet.Vi visste på forhånd at dette kom til å bli tøft, men at de skulle prøve ut en del regelvarianter for EKF, det visste vi ikke.

 

De gjennomførte også fotbeskyttere, på tross av at EKF har satt EM i mai, som obligatorisk oppstart for dette.

Vi måtte derfor kjøpe fotbeskyttere på stevnet, som til alt overmål ikke var av det merke som er godkjent i EM og VM.

 Det var ikke noe problem å tilpasse seg fotbeskyttere, men regelverket for dommerne å dømme etter, var en katastrofe. Nå var det likt for alle, men det ga seg uheldige utslag, stort sett hele veien.

Hoveddommer fikk ikke gi poeng dersom ingen av linjedommerne gav poeng. Dersom han hadde sett at aka var først, mens 1 linjedommere hadde ao, kunne han ikke kommunisere dette og be om en revurdering som er vanlig, men måtte unnlate å gi scoring. Dersom 2 linjedommere i samme situasjon, ikke hadde sett akas scoring, måtte hoveddommer dømme for ao, på tross av at han hadde sett at aka var først, mens de andre to kanskje ikke hadde fått med seg akas scoring i det hele tatt. Dette er en situasjon som ofte oppstår, i og med at linjedommere sitter stille på stoler, og dermed ikke alltid får riktige vinkler. Hovedprinsippet i alle år, har jo vært at det er hoveddommeren ute på matten, som stort sett får plassert seg best i forhold til situasjonene. Han har derfor alltid hatt mest makt, og det bør han etter vår og alle andres mening fortsette å ha.

 Først ut på lørdag var Stian. Han hadde til dette stevnet brukt altfor kort tid på å pine vekt, noe som førte til store problemer for ham. Etter å ha vunnet første kampen, var han helt tom, og var bare en skygge av seg selv i den neste, og var dermed ute.

 Espen får dessverre ikke trent nok på grunn av militæret. Han kom rett fra den internasjonale øvelsen i Trøndelag, og hadde ikke trent karate på 2 uker, og røk ut i første runde.

 Lars vant første kampen, men tapte et jevnt oppgjør i andre på dommeravgjørelse 1-2 etter forlengelse, og var dermed ute av vektklassen, da motstanderen senere tapte. Han var godt med, og viste gode takter. Han var den eneste av våre som skulle gå åpen på søndag, så vi var spent på hva han kunne gjøre der.

 Søndag skulle Kim først ut. Hun gikk raskt inn og satte en scoring som hoveddommer stoppet kampen for å gi. Men, ingen av linjedommerne hadde fått den med seg, og dermed kunne ikke hoveddommer gi poeng som han normalt ville ha gjort. På slutten av kampen går Kim inn og scorer igjen, og hoveddommer stopper kampen og markerer scoring for Kim. Men linjedommerne hadde ikke fått med seg Kims scoring, mens to av dem bare den tyske jentas kontring etterpå. Dermed var hoveddommer tvunget til å gi poeng til den tyske jenta, istedet for normalt, hvor han ville ha kommunisert at Kim var først.

Dermed tapte Kim 0-1, istedet for å vinne 2-0. Den tyske jenta tapte senere, så dermed var Kim ute.

 I åpen klasse startet Lars bra, og slo en finne 3-0.

Deretter møtte han en tsjekker, som han slo 8-7.

I 3.runde møtte han hollands yndling, Timothy Petersen, og var litt for sen i flere situasjoner, samtidig som han fikk underkjent noen scoringer. Petersen var best, men 0-4 var litt i overkant . Petersen gikk senere til finalen ved å slå Geir Magne Brastad, Stavanger, 4-1, og dermed fikk Lars rekval.

Her møtte han en tysker, som han hele tiden hadde kontroll på, og vant 11-10.

I kampen for å komme til bronsefinalen, møtte han en tunisier, som han tapte 0-2 for. Lars ble dermed nr. 7.

Tunisieren slo Geir Magne på encho sen i bronsefinalen.

 Bra innsats av Lars, som ble nr. 7 i åpen klasse med 51 utøvere, mens Kim ikke hadde marginene på sin side. Stian lærte nok noe om vekttap og tid, mens Espen forhåpentligvis får bedre treningsmuligheter i fremtiden.

 Geir Magne Brastad, Stavanger, gjorde en flott innsats ved å ta sølv i + 80 kg, og ved å komme til bronsefinale i åpen. Dette er noe av det beste Norge har prestert i dette kvalitetsstevnet. Vi gratulerer Geir Magne !