Forrige helg har en del av våre beste konkurranseutøvere vært på treningstur til Ålborg i Danmark.

 

Undertegnede hadde på forhånd definert at våre utøvere skulle få impulser fra andre enn ham, siden det er han som underviser dem hele tiden.

10 utøvere og 3 ledere fra klubben dro nedover med båten fredag kveld, sammen med 4 utøvere fra Tiger k.k. og 1 fra Oslo k.k. Dette var et opplegg Geir og Allan Busk fra Ålborg hadde planlagt sammen i lengre tid, og noe som landslagstrener Sveinung Byberg og andre også ønsket å delta på. Opplegget ble derfor tilpasset, slik at intensjonene ble oppnådd, og alle fikk så stort utbytte som mulig.

På båten hadde vi reservert et konferranserom, slik at vi kunne ha en økt på båten fredag kveld. Den ble ledet av Norges tidligere europamester, Jarle Sorken. Jarle øste ut av sine kunnskaper, og ga treningshelgen en meget bra start. Etterpå var det felles middag, og tidlig ro.

Lørdagen hadde danskene bestilt buss til oss, som fraktet oss fra Hirtshals til Ålborg.

Her møtte vi 5 utøvere fra Stavanger k.k., samt hele det danske junior og seniorlandslaget. Vi delte gruppen inn i to, og hver gruppe trente to økter i løpet av lørdagen. De ivrigste trente tre økter. Allan Busk, som har vært på Mizuchis lag ved en rekke anledninger, er Danmarks beste utøver gjennom tidene, med blant annet sølv i EM og bronse i VM. Han er utdannet pedagog, og holdt 3 av de fire øktene. Den fjerde ble holdt av Sveinung Byberg. Alle fikk oppleve en treningshelg med høyt nivå på undervisningen og det karatemessige.

På kvelden var det felles middag og sosialt samvær, før bussen søndag morgen fraktet oss fra hotellet og opp til båten i Hirtshals.

 

En svært lærerik og nyttig helg, som nok ga mange impulser til alle deltagerne. Samarbeidet med danskene er noe Geir og Allan begynte med for 10 år siden, den gang Allan stadig var på besøk hos oss for å lære, og helt sikkert noe vi kommer til å fortsette med.