Hvis vi ser bort ifra herrenes lagkamp, som må anses for å være et arbeidsuhell, har de norske utøverne gjort en meget hederlig innsats i VM.

Herretroppen inneholder en rekke unge, lovende utøvere, som ypper seg mot de beste i verden. De eldste på laget tar 5. og 7. plass, som er rett i nærheten av medaljer. De yngre gjør en flott innsats, og har absolutt satt seg i respekt. Vi vet også at det sitter flere gode unge utøvere hjemme, som også vil ha et ord med i laget i fremtiden. På damesiden gjør veteranen Gunhild Vadla en fin innsats, og det står en rekke unge jenter bak, på vei inn på den internasjonale junior og seniorarenaen.

 

En rekke av de beste og største nasjonene opererer med delvis profesjonelle utøvere, mens våre utøvere er rendyrkede amatører.

Når vi da vet at karate er den tiende største idretten i verden, må vi gi de norske utøverne godkjent karakter.

 

Dette VM har igjen vist at marginene er små, og det at man er medaljevinner fra tidligere VM og EM, ikke er garanti for noen ting.

Flere av de norske utøverne viser at det er mulig å gå helt jevnt med de beste i verden. Det som blir spennende fremover, blir selvfølgelig hvilken strategi og hvilket opplegg forbundet og landslagsledelsen legger opp til.

Slik det har vært det siste året, har alt vært opp til klubbene, og deres innsats i forhold til landslagsutøverne. Dette har gitt noen gode resultater, men skal man heve seg opp på medaljenivå i verdenstoppen, må det et bedre opplegg til, enn det som har vært frem til nå. Mange av disse forholdene har blitt behørig omtalt og debattert på våre sider.

 

Den norske innsatsen i VM får karakteren godkjent av oss. Den er bedre enn i forrige VM, og bedre enn i EM. Det er ikke noe laurbær å hvile på, snarere tvert imot, signaler om at vi har bra potensiale, som kan gi bedre resultater, dersom de som sitter med makten er villige til å prøve å gjøre noe med det. Bare ved å forene de beste kreftene på området konkurransekarate, kan vi bli sterke nok til å løfte norsk konkurransekarate opp i toppsjiktet i verden. For å få til dette må alle personlige motsetninger, misunnelse, mæling av egne kaker og annen skit, kastes over bord, ellers vil ikke den båten vi alle sitter i, nå sitt mål. Kan vi få til det etter dette VM, har ikke bare utøverne vunnet en del kamper i VM, da har også norsk konkurransekarate vunnet en seier.