Det norske herrelaget røyk ut i første runde i VM, mot Ecuador.

Det norske herrelaget røyk ut i første runde i VM, mot Ecuador.

I første kamp tapte Steffen Larsen 4-5, etter at han virket stiv, og innga seg på for mye bryting med motstanderen. Ikke den Steffen vi er vant til å se, i henhold til våre kilder.

Stian Bagroen hadde brukbart tak på sin motstander, men ble litt for hard på labben, og tapte også 4-5.

Geir Magne Brastad var heller ikke seg selv, og lå en stund under 0-6, før han hadde en fin opphenting. Coachene ville ha seier i denne kampen, men istedet for å gå for en uavgjort, og satse på Sveinung Byberg og Lars Berrum, gikk Geir Magne på et 8-9 tap, i sin iver etter å vinne. Dermed var 0-3 et faktum, og Norge ute.

Ecuador tapte 0-3 for Østerrike i den neste runden.

 

Det er alltid lett å være etterpåklok, men vi tror en annen taktikk overfor Geir Magnes motstander muligens kunne utgjort forskjellen. Dersom man kjørte den rekkefølgen de gjorde, burde man kanskje sett at uavgjort i Geir Magnes kamp, var det beste man kunne håpe på, etter at han lå under 0-6. Så fikk man sette sin lit til Sveinung og Lars.

Hadde en av disse vunnet med mer enn 1 poeng, hadde seieren vært i boks. Hadde de ”kun” vunnet med ett poeng hver, hadde man plukket ut en utøver hver til ekstra kamp.

 

Finalen i lag er mellom Frankrike og Spania. Bronse gikk til Italia og Russland. 

Frankrike gikk av med seieren

 

Følg VM videre….