Stian Bagroen passerte første hinder igår, da han klarte vektgrensen.

I samarbeid med olympiatoppens kostholdseksperter, har Stian gått ned en vektklasse til dette VM. Han har gått fra – 65 kg til – 60 kg.

Stian Bagroen

Dette har gått over 8 uker. Stian greide akkurat å komme under i tide torsdag kveld, norsk tid, og sier at han nå har spist seg litt opp igjen. Han føler seg lett og fin, og mener at formen er på topp.

 

 

 

Det samme kan vi ikke si om Lars, som har trent der nede uten beskyttelse av sitt skadede ribben. På siste trening før lagkampen skulle ha gått, slo han opp skaden sin. Han sier likevel at han skal gå for fullt, men vi har våre bange anelser når det gjelder en skade som dette.

Lars Berrum

 

 

Det var meningen at herrelaget i kumite skulle ha konkurrert i går, men dette er utsatt til i dag.

I kveld norsk tid, skal da disse i aksjon.

De skal møte Ecuador i første runde. Dette er et lag vi ikke vet mye om, men mulighetene burde være gode. Vinner de denne, skal de møte Østerrike, som de slo 3-0 i finalen i US Open i Las Vegas i januar.

 

På det norske herrelaget har vi Stian Bagroen og Lars F. Berrum, i tillegg til Sveinung Byberg, Geir M. Brastad, Steffen Larsen og Jan O. Brynie.

 

Også katautøveren, Stian Skjørvestad skal i ilden i kveld, norsk tid.

Han har på papiret fått en ”god” trekning, så dette kan bli spennende. Han skal i første runde møte en utøver fra Brasil. Tradisjonelt er brasilianerne best i kumite. Men, de er et stort land, og har masse utøvere å ta av, så dette er ikke ”walk over”. Vi krysser fingrene for Stian, som med seier vil møte en utøver fra Guatemala. Også dette en nasjon uten de største konkurransetradisjoner i kata.

 

Vi kommer til å holde alle våre lesere løpende oppdatert gjennom VM helgen.