Norges eneste VM uttatte kvinne, Kim F. Henriksen

Kim Henriksen

fra Mizuchi, har meldt forfall til VM i Monterrey, Mexico.

VM går i perioden 18-22 november,

og troppen reiser 12 november.

Kim(22) er på tross av sin lave alder, den kvinnen i Norge med flest gull i jr. NM (25),

sr. NM (19) og Kongepokaler(3). Dette fordi Kim er en allsidig utøver, som er den eneste kvinnen i historien, som er norgesmester i individuell kumite, lagkumite, individuell kata, lagkata og show mix.

Kim F. Henriksen – arkivfoto: Aslak A. Nilsen

 

Internasjonalt har Kim valgt å satse på kumite i seniorklassen, og har vunnet internasjonale stevner i England, Frankrike, Tsjekkia, tatt sølv i US open, Estland open, bronse i San Marino open og Scandinavian open.

Hun er en av de unge utøverne forbundet satser på fremover, og har i flere internasjonale stevner gått helt jevnt med flere av de utenlandske utøverne som skal delta i hennes klasse(kumite – 53 kg) i VM.

 

 

Vi tok en prat med Kim.

 

Hvilke tanker gjorde du deg da du skjønte at du ikke kunne delta pga sykdom ?

Først ble jeg vel ganske sint. Jeg tenkte på all den tiden jeg hadde brukt på trening, og hvor hardt jeg hadde jobbet med nettopp VM som mål. Det føltes utrolig urettferdig og bittert da jeg fikk beskjed om at jeg ikke ville bli frisk nok til å kunne delta. Jeg tror jeg kan si at jeg var i bedre form enn jeg noen gang har vært. Nå må jeg begynne å bygge meg opp på nytt, og jeg vet det vil bli tøft. Men jeg synes også det er viktig å få med at jeg driver med dette fordi jeg synes det er utrolig gøy. Men, etter alt det tullet som har vært rundt dette med coach, føler jeg at dette uansett ikke ville blitt optimalt, når forbundet ikke vil la oss få med vår egen coach. Det var kjedelig at VM glapp, men jeg har fortsatt mange år foran meg og flere store mål å jobbe mot.

Kim F. Henriksen Arkivfoto: Aslak A. Nilsen

 

 

Hva er diagnosen ?

Diagnosen er mononukleose, også kaldt kyssesyke. Dette er en meget alvorlig sykdom, som fører til influensa lignende symptomer. Sykdommen fører også til forstørret milt, og angriper leveren. Den oppstår ved dråpesmitte, og er mest utbredt blant unge mennesker.

 

Hvor lenge vil du være satt ut pga. dette ?

Det finnes ingen medisiner mot sykdommen, som vanligvis går over av seg selv, etter en individuell periode på alt fra en måned til opptil ett år. Jeg håper på å være i gang med full trening fra desember.

 

Hvor lenge har du forberedt dette VM ?

Jeg begynte med et treningsopplegg i samarbeid med landslagstrener i turn, Linda Gundersen, og vår egen trener, i februar. Dette opplegget har jeg fulgt siden da, og målet har hele tiden vært VM.

 

Hvordan har forberedelsene vært ?

For det første har økte jeg treningsmengden betydelig i forhold til tidligere.

Med Linda har vi lagt mye vekt på styrke, spenst, bevegelighet og balansetrening. Hun hadde på forhånd studert våre bevegelser, og la opp et opplegg i forhold til dette. Karatemessig har jeg jobbet mye med å forbedre de teknikkene som har vært dårligst og jeg har forsøkt å utvide reportoaret.

 

Hva har du vektlagt i treningen fram mot VM ?

Jeg har fokusert på de mest aktuelle teknikker, kombinasjoner, situasjonstrening og taktikk.

Kim F. Henriksen arkivfoto: Aslak A. Nilsen

 

Hvem ville ha vært din argeste konkurrent ?

Det er vanskelig å si. I et VM stiller alle land med sine beste utøvere. Tradisjonelt er middelhavslandene og Japan de sterkeste i min vektklasse.

 

Hvem tror du vinner din klasse ?

Nå som jeg ikke stiller, har jo alle en sjanse. (Kim ler hjertlig, red. anm.) Nei da.. Jeg tror den sterkeste utfordreren til middelhavslandene og Japan, vil bli en tysk jente som har hevdet seg sterkt de siste årene.

 

På hvilken måte skal du følge dette VM ?

Jeg vil følge med på forbundets hjemmesider.

 

 

Hva gjør du nå, hvordan legger du opp løpet fremover ?

Nå venter jeg på klarsignal fra legen, og vil begynne med forsiktig opptrening så snart formen tillater det.

 

Målsetting fremover ?

Kim F. Henriksen arkivfoto: Aslak A. Nilsen

Målet er å komme i så god form at jeg kan hevde

meg i NM i mars, og forhåpentligvis være i toppform

til EM i mai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Styret og hele klubben håper at Kim snart er tilbake i trening, og igjen kan glede oss alle med sine mange kvaliteter.