Denne gangen deltok vi med en mindre tropp en vanlig.

Vår trippel gullvinner fra NC 1, Kim, deltok ikke p.g.a. sykdom, og Lars som er tatt ut til VM i neste måned, ønsket å la ribbensskaden lege seg.

Derfor var det svært positivt at våre andre juniorer, Stian og Espen, gikk til hver sin finale. Også laget i kumite gikk til finalen.

På damesiden var det på håret at ikke både Anki og Elisabeth også gikk til finalene.

Anki tapte sine semifinaler knepent for Anniken Lerstad fra Tiger k.k., som var hakket bedre denne gangen. Dermed fikk Anki to bronser. Gledelig at hun scoret på kast og feiekombinasjoner, i tillegg til at skaden hennes er på bedringens vei, noe vi ser gjennom forbedring i kampene hennes.

Elisabeth gikk også mye bedre denne gangen, og oppviste flotte kombinasjoner av slag og spark. I vektklassen sin, sparket hun flere motstandere i hodet, men i semifinalen ble hun desverre disket for hard kontakt til hodet med foten, på ledelse 7-0, en disk hoveddommer presset igjennom, mot flere meddommeres vilje. Hoveddommeren var vår venn fra tidligere kritikkverdige avgjørelser, omtalt tidligere på våre hjemmesider. Likevel veldig gledelig at kombinasjonsarbeidet til Elisabeth begynner å gi resultater i form av mye flotte scoringer. Bronse til Elisabeth.

 

I lagfinalen mot Stavanger, gikk Espen først jevnt med Brastad, men tapte 1-2. I den andre kampen ble det uavgjort mellom Stian og Brynie, mens Anders tapte siste kampen mot Larsen. Dermed fortjent seier til Stavanger.

 

I finalen – 65kg, gikk Stian jevnt mot Steffen Larsen, Stavanger k.k.,og det stod uavgjort etter ordinær tid. I første poeng vinner, går Stian inn og tar imot kontringen til Larsen på armen, og scorer selv til hodet. Men den gang ei, dommerne gir scoringen til Larsen, som vinner. Det er vel unødvendig av meg å påpeke hvilken dommer som var innvolvert. Men, et tett oppgjør hvor begge var like gode, og begge kunne ha vunnet.

 

I finalen – 75kg, møtte Espen landslagstrener Sveinung Byberg, Stavanger k.k. Dette blir også et jevnt oppgjør, hvor det etter ordinær tid står uavgjort 2-2. Under kampen har Espen hatt to scoringer, som linjedommer perfekt plassert i situasjonen, har markert scoring for, uten reaksjon fra hoveddommer. Så blir Espen truffet av et slag på kinnbenet, som skaper et åpent kutt, og åpenbart er altfor hardt i henhold til reglene. Espen får dermed sine muligheter til å vinne, betydlig redusert. Kuttet blir plastret der og da under kampen, men må sys etter kampen. Etter normal praksis burde Byberg vært disket for denne kontakten, men nei, han får 1 straffepoeng imot seg. I forlengelse og første poeng vinner trekker Byberg det lengste strået og vinner. Og, hvem var hoveddommer under denne kampen ? Svar er vel etterhvert unødvendig.

Uansett, Espen er en hard og tøff utøver som står oppreist uansett. Han gjør flere kjempekamper underveis, og er i siget foran jr.NM.

Janne Iversen, Satori k.k. og Sveinung Byberg, Stavanger k.k. fikk premiene som beste utøvere, for sine seire i vektklassene sine og åpen klasse.

 

Jentene og juniorene fortsetter sin framgang, og vi gratulerer med flott innsats.

Neste nasjonale stevne er jr. NM i Halden, 5og 6 november.