Årets sesongåpning i Norge, foregikk i Laksevåghallen i Bergen lørdag 25 sept.

Mizuchi er inne i et generasjonsskifte, hvor flere av de eldste ikke deltar, og de unge utfordrer de etablerte i norgestoppen.

Dette stevnet var det siste av tre stevner i september som skal danne grunnlaget for et VM uttak til Mexico, i november. De første to var British og German open.

Klassene i NC er desverre slått sammen, noe som fører til litt spesielle forhold.

For de lette utøverne er det vanskelig å gå i klasse med større utøvere, mens det er vanskelig for de store å gå med små hurtige utøvere. Alt i alt en utfordring for alle parter.

På damesiden vant Kim kata. Hun gikk bassai dai, useishi og seienchin og vant alle rundene med alle dommerstemmene.

I lagkamp damer, vant laget vårt finalen mot Troll, med Elisabeth, Ann-Kristin og Kim på laget. I finalen vant Elisabeth og Kim de to første kampene, så Anki fikk ikke gått.

I kumite måtte Kim og hennes hardeste konkurrent om VM plassen i – 53 kg, Gunhild Vadla, Stavanger, gå i – 60 kg. Begge gikk til finalen, som ble et jevnt oppgjør som måtte avgjøres ved sudden death i ekstra omgang. Denne gangen trakk Kim det lengste strået, og vant også denne klassen. Her ble det bronse på Elisabeth.

I + 60 kg ble det ingen medalje på Anki denne gang.

Kim deltok for første gang i åpen klasse i et nasjonalt senior stevne. Vanligvis er Kim for liten og lett til å gå denne klassen, men vi følte at hun måtte prøve å vise seg frem skikkelig, for å overbevise landslagsledelsen om at hun måtte tas ut til VM.

Etter 3 gull og mye karate, begynte det å tære på Kim, og da hennes hardeste konkurrent om VM plassen endte på bronse i åpen og Kim gikk til finalen, visste vi at VM plassen var så godt som klar. Kim gikk veldig bra mot årets norgesmester i klassen, Janne Iversen fra Satori i Oslo, men tapte i sluttsekundene 2-3.

Kim ble stevnets beste utøver uansett kjønn og klasse, og vi tror det blir vanskelig å komme utenom Kim i uttaket som gjøres nå til uken.

På herresiden ble det mye ”stang ut” denne gangen.

Stian tapte semifinalen i –65 kg, samtidig med sluttsignalet, etter å ha ledet 4-2 mot regjerende norgesmester i – 60 kg, Eivind Pettersen, Skedsmo. Pettersen får inn en ura mawashi til hodet på Stian samtidig med sluttsignalet. Veldig urutinert av unge Stian, som heller burde ha gått ut av matta og gitt 1 poeng til Eivind.

Dermed ble det bronse på Stian. Likevel tror vi det blir vanskelig å komme utenom Stian i VM uttaket, grunnet hans sterke innsats i British open.

Espen tapte også semifinalen, i – 75 kg, 1-2, og måtte nøye seg med bronse.

Espen må vise seg skikkelig frem under landslagssamlimgen i Stavanger 8-10 oktober, som er siste sjanse til å overbevise landslagsledelsen.

Lars, som er vår siste VM aktuelle, gjorde det veldig bra på tross av sin ribbensskade. Vi polstret ribbena så godt vi kunne, men det er klart at en slik skade hemmer. I klassen + 75 kg tapte han knepent for Geir Magne Brastad fra Stavanger, etter en jevn og hard kamp. Bronse til Lars.

Lars er bare 18 år, likevel var han best på det norske juniorlandslaget som tok bronse i British i våres. I British for seniorer nylig var han i bronsefinale, noe som kan gi en plass på laget og eventuelt i åpen klasse eller + 80 kg.

Roald Thorsen tok den andre bronsen i – 65 kg, mens Anders Vinvad ikke tok medalje denne gangen.

Styret gratulerer de unge med den sterke innsatsen i sesongåpningen her hjemme.