Troppen som deltok i Heian cup i Karlstad i Sverige bestod av Nora Evensen, Gitte H. Brunstad, Caroline Thomassen, Isabelle A. Myrvold, Lissy Martby, Nikolai Thomassen, Andreas A. Myrvold, Ole M. B. Stokke og Jørgen Evensen

Som ledere reiste Steinar Thomassen, Tormod Evensen og Geir V. Henriksen. I tillegg reiste noen foreldre.

Hele opplegget var i samarbeid med Nils P. Wold, Troll k.k., som er sjef for talentutvikling og ungdomslandslaget.

 

Fra Norge var det utøvere fra Troll, Tiger, Skedsmo, Nittedal, Nippon og oss.

Dette er tredje året på rad at vi samarbeider med Nils Petter om dette stevnet. Han er en dyktig organisator og et sosialt geni, så som vanlig opplevde ungdommene og foreldre, dette som en kjempeflott tur.

Konkurransen var godt organisert, og reglene i kumite er svært strenge når det gjelder kontakt i Sverige. I klasser under 16 år, gir kontakt med hender til hodet automatisk minimum hansuko chui og 2 poeng til motstanderen. Dette gjør kumitekonkurransen svært trygg, som igjen gjør at vi velger å la utøvere debutere i kumite i denne konkurransen.

 

Nora gikk her sitt første kumitestevne, og det gjorde hun skikkelig bra.

Hun vant to av sine tre kamper før full tid, og vant klassen suverent.

Også i kata vant hun, og ble stevnets beste utøver uansett kjønn og klasse.

Nora fulgte oppleggene i kumite til punkt og prikke, og fremsto nesten som rutinert og erfaren, i sitt første kumitestevne. En helt rå debut !!

 

Nora Evensen og Caroline Thomassen Fra Jordalhallen tidligere i sommer Foto: Aslak A. Nilsen

 

Caroline vant også kumite, og tok sølv i kata. Hun tro til med noen sparkscoringer i tillegg til de lange armene, og blir vanskelig å slå dersom hun fortsetter å utvikle benteknikkene også.

Isabelle debuterte også i kumite, men ble litt for ivrig, og ble disket etter to kontakter til hodet.

 

Gitte startet med kontakt til hodet på motstanderen og to poeng bak. Deretter scoret hun fem poeng og overkjørte motstanderen fullstendig.

Hun holdt seg til kroppsteknikker for ikke å bli disket, men desverre ble den sjette scoringen til kroppen litt for hard, og dermed ble det disk på Gitte. Motstanderen gikk senere til finalen og tapte denne knepent. Da dette er en cup, var det ikke rekvalifisering, så Gitte var ute. Ingen grunn for Gitte til å henge med hodet, hun var finalisten fra sin pulje helt overlegen inntil diskvalifikasjonen.

 

Lissy gikk som vanlig veldig bra i eldste kataklasse og vant suverent.

I gutteklassene gikk Nikolai og Andreas kjempebra i kata, og vant hver sin aldersklasse.

 

Jørgen tok sølv, og Ole Martin bronse i kata gutter 15 år. I kumite gikk Jørgen veldig bra, og tapte knepent for en uttøver fra det svenske ungdomslandslaget, i semifinalen. Dermed ble det bronse på Jørgen.

 

Styret gratulerer alle med den flotte innsatsen.