I lagkamp herrer blir det bronse på det norske laget. Fra oss var Stian, Lars og Espen med på laget. Alt i alt en flott innsats av klubbens utøvere.

Klubben deltok med følgende utøvere i London i helgen.

 

Kvinner – 53 kg   Kim F. Henriksen

Herrer – 60 kg    Roald  Thorsen

             65 kg   Cato Bruarøy og Stian Bagroen

             75 kg   Espen Skretting

             80 kg   Christian  Heyerdahl-Larsen.

           + 80 kg   Lars F. Berrum

           Åpen klasse  Espen og Lars

 

De individuelle herreklassene gikk på lørdag, og flere av våre utøvere gjorde det meget bra i dette internasjonale stevnet hvor det deltok en rekke topputøvere i verden.

Først ut var Roald, som møtte en fransk utøver. Frankrike har i en årrekke vært verdens beste nasjon, og Roald tapte. Franskmannen tapte senere og Roald fikk ikke rekvalifisering.

 

Cato gikk meget bra, og gikk til semifinale i klassen etter bedre fighting enn på lenge internasjonalt. Her møtte han en engelskmann, men på stillingen 1-1 får Cato en finger ut av ledd og ryker et senefeste. Dermed må han bryte, og ender på 5. plass.

Engelskmannen vinner klassen. Meget sterk innsats av Cato, synd at det endte som det gjorde.

 

I den andre gruppen i klassen gikk Stian også til semifinale, etter blant annet å ha slått en hollender som har vunnet Dutch open.

I semifinalen står det 4-4 mellom Stian og franskmannen, etter ordinær tid. I sudden death går begge inn, men franskmannen blir korrekt dømt først, og Stian tar en flott bronse. Han er fremdeles junior, så dette er en flott prestasjon, og vi tror han blir vanskelig å komme utenom når VM laget skal tas ut.

Stian Bagroen

Espen vant første kampen sin i – 75 kg 8-0 mot en utøver fra Bangla Desh.

I andre kampen sin møter han en hollender som har topp internasjonale resultater, men Espen står distansen ut. Midt i kampen står det uavgjort, og Espen holder presset og fører, men det går til sudden death, hvor Espen presser hele veien. Etter sudden death står det også uavgjort, og desverre for Espen taper han på dommeravgjørelse som etter vår mening var en skandale. Hoveddommer avgir sin stemme før han ber om de andre tre sitt syn, noe som er helt ureglementert, og i dette tilfelle må ha påvirket de andre, og en handling vi aldri har sett før. Vi gjorde matteansvarlig opmerksom på dette, og hovedommeren fikk en skrape, men det hjalp ikke Espen, som var ute, da hollenderen senere tapte.

Christian bor og studerer i London og bar nok preg av manglende matchtrening.

Han tapte for en franskmann, men var godt med på tross av lite matchtrening. Franskmannen tapte senere for Sabanovic fra Holland, regjerende europamester og tidligere verdensmester. Christian kommer hjem senere i måneden, og vil nok komme sterkere tilbake når han bare får matchet seg mer.

Lars var sistemann ut lørdag. Lars er junior i 3 sesonger til. Han er 18 år, og fikk ikke akkurat en myk start, da han møtte en franskmann som senere vant finalen 8-0 .

Men, det ga Lars muligheten til å rekvalifisere seg. Han slo en østeriker 12-4 før full tid, og var i bronsefinalen. Her stod det igjen en franskmann. Lars kjempet bra, men måtte se seg slått 4-6. En 5. plass i dette selskapet er likevel veldig bra, og vi tror han lærte mye.

 

Søndag skulle Kim gå. For tredje gang på 3 internasjonale stevner hadde hun trukket den belgiske mesteren. De to foregående gangene tapte Kim for henne, og den belgiske jenta tok bronse i både Dutch og British open tidligere.

Denne gangen var det jevnere enn noen gang, og etter ordinær tid stod det 1-1.

Kim presset på i sudden death, men den belgiske jenta fikk det avgjørende poenget.

Som i de to tidligere mesterskapene, tapte den belgiske jenta på sudden death i semifinalen, og gikk til bronsefinalen, som hun vant greit.

Kim var klart godt med, og det kunne like gjerne blitt medalje. Hun har utviklet seg, og vi gleder oss til fremtiden.

I åpen klasse herrer taper Espen for en tysker i første runde, men jobber bra, men har mye mer inne. Når han etterhvert forhåpentligvis slipper seg mer løs, tror vi han blir en meget farlig herremann.

Lars vinner første kampen 5-3 mot en engelsk utøver. I neste runde leder han 1-0 på en islending. Lars går inn og scorer med slag i ansiktet, får poenget, kampen blir satt igang igjen, så begynner islendingen å blø kraftig fra nesen. Lars mister poenget og blir diskvalifisert. Vi prøver å gjøre dommerne oppmerksomme på at islendingen hadde fått en hard smell i første runde, og at Lars sitt slag ikke var så hardt, men løpet er kjørt. En mager trøst er at islendingen ga oss helt rett etterpå, men dommerne dømmer.

 

Vi er derimot ikke så fornøyd med forbundets omtale på deres hjemmeside.

Etter å ha omtalt medaljevinnerne lørdag, omtaler de kun Steffen Larsens innsats som bra, selv om han ikke var hverken i semifinale eller bronsefinale. Dette er likevel greit, for Steffen gjør fine kamper på tross av at resultatene uteble denne gang. Det som ikke er greit, er at hverken Lars eller Cato blir nevnt, på tross av at de gjorde gode prestasjoner, men taper semifinale p.g.a. skade og bronsefinale etter jevnt oppgjør.

Når så 7 mannslaget i lagkamp blir navngitt, står navnet til Sveinung 2 ganger, mens Espen ikke står der.

 

Vi velger å sette dette på konto for slett arbeide fra de ansvarlige, og ikke som mange mener, at det foregår en favorisering av Stavanger i landslagssammenheng for tiden. Vi håper på en mer ballansert og korrekt fremstilling på hjemmesiden til vårt alles forbund i fremtiden.