Junior NM 16-21 år, i Jordalhallen, Oslo. 22 av de beste karateklubbene i landet kjempet om gull i 15 klasser, gjennom 2 dager.

Bærumsklubben deltok i 10 klasser og kjempet seg fram til finalen i 7 av disse.

Først ut var 15 år gamle Lissy Martby i kata(mønster) individuelt 16/17 år.

Kata er et mønster av stillinger med blokkeringer, slag, spark, grep innganger til feiinger og kast, samt andre kampteknikker. I finale er det 5 dommere som vurderer det hele, og utøverne går alene på gulvet, som frittstående i turn.

Lissy har tidligere vunnet det meste hun har deltatt i, og fikk alle 5 dommerstemmene.

 

Neste ut var Oscar Rygh(16), i samme øvelse. Han gjorde heller ingen feil, og  fikk alle dommerstemmene.

 

I gutter 18-21 deltok Mizuchi med 3 utøvere, og her ble det storeslem, med gull til Stian Bagroen(19), sølv til Kristian Nygård(20) og bronse til Petter A. Næss(19).

 

I lagkata jenter fikk jentene alle 5 dommerstemmene, og på laget var Tonje Vegsund(16), Lissy Martby og Tine F. Henriksen(18).

 

I Norge arrangeres det også en disiplin som heter show mix, hvor hvert lag skal bestå av 2-5 utøvere. De skal presentere et karateshow på ca. 2 minutter, og kan ha lyd og lysefekter. Dette er en populær øvelse blant publikum, og en fullsatt hall fikk se et show fra Bærumsklubben som ga klar seier hos samtlige dommere.

Det er spesielt korreografien og det høye tekniske nivået som hever laget over de andre. Nevnes spesielt på laget må Petter A. Næss, som spiller hovedrollen i showet. Teknisk i verdensklasse, myk og sterk, med god balanse og hurtighet. De andre på laget var Lissy Martby, Stian Bagroen og Kristian Nygård.

 

I kumite deltok kun Mizuchi med gutter på grunn av sykdom på jentesiden. I individuelt hadde ikke guttene marginene på sin side. Stian Bagroen i –75 kg, ble disket i siste sekund av semifinalen for hard kontakt. Petter A. Næss led samme skjebne i + 75 kg. Disse tok da bronse i klassene sine, det samme som Kristian Nygård i –65 kg.

Lars Berrum, som ble disket i siste sekund i finalen ifjor, fikk denne gangen oppreisning mot samme utøver i finalen 16/17 år +70 kg. Han var ikke til å true, og vant 11-3 før full tid.

 

I lagkamp gutter var Stavanger storfavoritt. Her er det 3 utøvere pluss 2 reserver på laget. På Mizuchis lag var Lars Berrum, Stian Bagroen, Petter A. Næss, Kristian Nygård og Kjetil Bye Jensen, med de to sistnevnte som reserver.

Først ut var Lars Berrum, som hadde trukket Stavangers anntatt svakeste motstander. Lars tok en grei seier 5-2

I neste kamp skulle Stian Bagroen ut mot landslagets Steffen Larsen. Det ble en jevn kamp, hvor utøverne fulgte hverandre hele veien, og det endte uavgjort 6-6.

Det betød at Stavanger måtte vinne den siste kampen med mer enn 3 poeng for å vinne. For Stavanger skulle landslagets Jan O. Brynie gå mot Mizuchis Petter A. Næss. Brynie kom nylig hjem med 7.plass i jr.VM, og hadde tidligere på kvelden vunnet finalen i +75kg. Mange trodde nok at Brynie og Stavanger skulle dra dette i land, men Petter A. Næss ville det annerledes. Han dro fram alle de kvalitetene han hadde vist tidligere i mesterskapet, og denne gangen vill han ikke risikere å bli disket. Han utklasset Stavangers beste fullstendig, og vant 8-0 før full tid, og Mizuchi tok sitt 7 gull i mesterskapet.

 

Mizuchi ble beste klubb i jr.NM med 7 gull, Troll, Oslo, ble nest beste klubb med 4 gull, mens Stavanger ble tredje best med 2 gull.

 

Stian Bagroen ble mestvinnende utøver og fikk dermed prisen som beste utøver for tredje året på rad.

 

 

Styret gratulerer