Gull til Kim F. Henriksen og Stian Bagroen.

 

Under helgens norges cup i Laksevåghallen i Bergen, tok begge Mizuchis landslagsutøvere gull.

 

Kim(21)startet dagen med gull i kata(mønster), mens det ble tap på sudden death i forlengelse i semifinalen i kumite(kamp) – 60 kg. Bronsefinalen vant Kim 8-0 før full tid, sugen som hun var på å revansjere tapet i semifinalen. Kim gikk klasse – 60 kg, mens hun vanligvis går – 53 kg.

Hun veiet inn på 47 kg.

 

I lagkamp kvinner vant også Mizuchis jenter. Denne gangen var det Kim som avgjorde i finalen, etter at Ann Kristin Muri hadde tapt og Elisabeth Stavem hadde vunnet. I tredje og avgjørende kamp mot Stavanger, møtte Kim motstandernes største utøver, men vektforskjellen på over 20kg og at motstanderen var 15 cm høyere, afiserte ikke Kim , som benyttet seg av sin hurtighet, og utmanøvrerte motstanderen og vant en klar seier.

Kim ble med dette stevnets beste utøver.

 

På herresiden var det størst forventning til unge Stian Bagroen(19).

I norgescup er det kun seniorklasser, men junioren Stian Bagroen holder god seniorstandard.

Han hadde fått sin hardeste motstander, Steffen Larsen fra Stavanger, i sin semifinale, og lå under i deler av kampen, før han fikk opparbeidet en ledelse som holdt ut kampen. I finalen skulle han revansjere seg mot russeren Oumourov, som han tapte for i forrige norges cup. Russeren studerer i Norge, og er tidligere juniorlandslagsutøver for Russland.

Etter å ha studert russerens måte å gå på i flere kamper, ble det en taktisk triumf for Bagroen, hvor han overhodet ikke lot russeren få kjøre sitt løp, og Bagroen vant finalen 10- 2, før full tid.

 

I klassen – 75kg ble det bronse på Anders Vindvad, som var nær ved å gå til finalen, men ble disket for hard kontakt i semifinalen.

 

Nevnes må også Roald Thorsen, som tok bronse i NM i jiu jitsu i fighting, i samme hallen dagen før. Dermed kom alle Mizuchis utøvere hjem med medalje fra Bergen.