Utøverne over 16 år har vært i London i stilarts VM, lørdag 26. april. Til stilarts VM reiste:

Silje Bondø, kata og kumite 16/17 år
Tine F. Henriksen kumite 16/17 år
Kim F. Henriksen kumite -60 kg og lag
Monica Helvig kumite -60 kg og lag
Michaela Raymond kumite +60 kg og lag
Stian Bagroen kumite -68 kg og lag
Anders Vindvad kumite -78 kg
Christian Heyerdal Larsen kumite -78 kg og lag og kata
Jørn Ove Hansen kumite +78 kg og lag
Svein Erik Sandlien kumite + 78 kg og lag
Per Mjåtvedt +78 kg kumite + 78 kg
Ivar Helge Gudmestad kumite lag

Dommer: Musli Hakay
Coach: Geir V. Henriksen

Vi vet ikke helt hvor vi skal starte reportasjen, eller hvilke superlativer vi skal bruke, men det var fantastisk å være norsk i London denne gangen. De fleste gikk opp mot sitt beste, og noen bedre enn sitt beste. I forhold til resten av verden er det klart at vi jobber veldig bra. Det ble avholdt 13 klasser, vi deltoki 10 og vant 9 gull 2 sølv og 1 bronsje.

Finalene startet med at Silje vant kata jenter 16/17 år mot en jente fra Slovenija. Så vant hun finalen mot Tine i kumite etter et par dommerfeil, men hva gjør vel det, så lenge gull og sølv havner i klubben, selv om vi forstår Tines frustrasjon. I -60 kg vant Monica 3-2 over Kim i en spennende kamp. I +60 kg vant Michaela over en engelsk jente.
På herresiden gikk Stian bedre og bedre, og slo en utøver fra Botswana i finalen -68 kg, med bl.a. flere fine kast. I -78 kg slo Christian en utøver fra Slovenia i finalen, mens i +78 kg herjet Jørn Ove i kjent stil og slo Englands beste utøver 7-1 i finalen. Per tok bronsje i klassen.

Utgangspunktet for lagfinalene hvor både dame og herre laget skulle møte England var derfor det aller beste. Dette skulle imidlertid vise seg å bli mer spennende enn utgangspunktet tilsa. I damelag vant Monica den første kampen mot Englands anntatt beste, 5-2. I andre kampen tapte overraskende Michaela 3-7. Det betød at Kim måtte vinne den siste. Kims motstander var 10 cm høyere og 20 kg større enn Kim, og vi fryktet at Kim skulle bli for liten og lett. Dette var ubegrunnet, Kim beveget seg mye bedre, var hurtigere og vant 8-0 før full tid. Kim ble gitt prisen “Female karate-ka of the day” av dommerkollegiet.

I herrelag finalen tapte første Ivar helge i siste sekund. Svein gikk veldig bra og slo Englands beste utøver 6-0. I 3dje kampen gikk Christian uavgjort, mens Jørn Ove vant 9-2 i fjerde. Dermed lå vi foran med 10 poeng, som er umulig å ta igjen, så finalen var avgjort før Stian skulle gå, og ble derfor stoppet. Christian fikk prisen som “Male karateka of the day” for kombinasjonen av god karate og eksemplarisk oppførsel.

Alt i alt en fantastisk innsats av våre beste utøvere denne helgen.

Eneste utøver i den norske troppen som ikke var fra Mizuchi, var Eli Wangberg fra Trodheim, som vant damekata.