Bak fra v. Gitte Brunstad, Nora Evensen, Nikolai Thomassen, Viktor Schaug.

Foran fra v. Ole Martin Bøe Stokke, Caroline Thomassen, Lissy Martby, Jørgen Evensen.
 
Ikke tilstede : Oscar Rygh

 

 

 

Desverre deltok bare land fra Europa denne gangen, men til gjengjeld var det de beste ungdommene i vår stilart fra Europa.
Arrangementmessig gikk det perfekt, på tross av at både russere og skotter hadde rotet med sine påmeldinger.
Etter mange års erfaring, vet vi at sånt kan skje, og hvordan vi skal løse det.
Tilbakemeldingene fra de andre landene har vært entydige på at det er det best organiserte ungdomsmesterskapet de har vært med på.
Gratulerer til alle som har hatt en finger med i arrangementet !!!!!!!!!!!

Sportslig gikk det også over all forventning. Alle fikk en tur opp på pallen, og alle gjorde en flott innsats. Summen ble 9 gull, 1 sølv og 4 bronse.

Nora Evensen debuterte i kumite, og greide seg bra, selv om det ble tap.
I kata ble det bronse på Nora.

Gitte Brunstad har aldri vært med før, men vi visste at det bodde mye i henne. Hun gikk til finalen i kumite, hvor hun tapte for en russisk jente som var høyere og veide 17 kg mer enn Gitte. I lagkampene gikk Gitte også veldig bra, og her vant hun både semifinalen og finalekampen sin.
Gitte er rask og sterk fysisk, samtidig som hun er sterk psykisk. Det hun skal jobbe ekstra med fremover er teknikk, reportoar og taktikk.
En fantastisk debut av Gitte, som vi helt sikkert kommer til å høre mer om i fremtiden.

Caroline Thomassen lykkes ikke helt i kata, men var suveren i kumite. Hun vant klassen sin, vant alle kampene i lag og var også med på lagkatalaget som vant.
Caroline gikk taktisk og gjerrig, men vi vet hun har masse på lager som hun må jobbe med å få ut, og utvikle. Hun er inne i en sterk vekstperiode, og trenger mer styrke for å få opp hurtigheten i de lange lemmene. 3 gull sier likevel det meste om Carolines kjempeinnsats.

Lissy Martby var suveren i sin kataklasse. Det det var knyttet mest spenning til, var hennes debut i kumite.
Lissy er teknisk god, hurtig og myk. Det hun skal jobbe med fremover er bevegelse, reportoar, timing og taktikk. Hun har god rekkevidde og kommer til å bli meget farlig i kumite etterhvert som hun utvikler sin kumite og begynner å bli sikrere på seg selv. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Nikolai Thomassen viste igjen at han er en av landets beste utøvere i sin aldersklasse. Han vant likegodt både kata og kumite.
Hurtig og sterk, sterk mentalt, selv om fornuften av og til viker for tempramentet. Teknisk god både i kata og kumite. Skal fortsette å jobbe med å utvikle sitt tekniske nivå, da noen av benteknikkene i kumite er Nikolais svakhet.
Ellers gjør han jo en fantastisk innsats med 2 gull.

Viktor Schaug hadde den dagen hvor alt lykkes til slutt.
Etter å ha kvalifisert seg til finalen i individuell kata og lagkata, får han en tøff start på kumitedelen. Etter at han biter tennene sammen og trosser både smerte og nerver går han helt til finalen i kumite også. Derfra får han betalt for all treningen han har lagt ned, smertene han har trosset og at han ikke gir etter for nervene som vil at han skal velge den lette veien og gi opp.
Gull i alle tre finalene og stevnets premie til beste utøver uansett klasse tipper vi smakte utrolig godt.
Viktor beveger seg nå bedre enn noen andre, og skal jobbe med å true skikkelig med armene, utvikle det å tørre mer og markere scoringene skikkelig i kumite.
Utvilsomt Viktors største dag så langt. Vi tar av oss hatten, vi som bruker hatt.

Jørgen Evensen er ennå uutviklet, men hadde en flott stigning gjennom stevnet.
Han er inne i en kraftig vekstperiode, og kommer etterhvert til å bli for høy for å kunne hevde seg helt i toppen i kata.
I kumite derimot, tror vi at Jørgen kan nå langt. Stevnet viste også at Jørgen blir bedre og bedre i kumite. Bronse i sin klasse er en flott oppmuntring, som vi tror Jørgen er svært fornøyd med. Fremover blir stikkordene fremdrift, true råere med armene og bevegelse de viktigste. Økt agresjon på å skulle vinne spillet bør også utvikles. Flott innsats.

Ole Martin Bøe Stokke gjør sine saker svært bra i kata, og tok gull i klassen sin.
Er litt variabel både når det gjelder treningsinnsats og prestasjoner. Denne gangen var dette på topp, og vi håper at dette sporer til videre hardt arbeid.
Ole Martin er usedvanlig flink til å fokusere når det gjelder, og dersom grunnlaget er godt nok, er han vanskelig å slå. Vi gratulerer.

Oscar Rygh var ikke helt på topp denne gangen, men vi vet han kan bedre. Litt dårlig treningsgrunnlag p.g.a skole denne våren får ta noe av skylda, men det ble en pen bronse i kata.
Oscar har mer inne, så han kommer helt sikkert sterkere tilbake.

Alt i alt det beste stilarts VM våre ungdommer har gjennomført, og vi gratulerer alle i gjengen, og gleder oss til å følge med videre.
Dagen ble avsluttet med en bankett på en av Oslos resturanter, hvor 150 utøvere, dommere, ledere og foreldre deltok.