Kim F. Henriksen reiste 3. januar til Las Vegas for å delta i US Open.
Stevnet gikk i Caesars Palace hotel.
Da amerikanerne ikke kjørte de vanlige internasjonale vektklassene, måtte Kim gå i – 60 kg. Dette er vanligvis for store jenter for Kim som veier under 50 kg. Her var det imidlertidig ikke så høye jenter, så Kim hadde gode sjanser med sin hurtighet og teknikk.

I første kampen møtte hun en jente fra Canada. Kim var hele tiden litt hurtigere og kontrolert kampen til seier 3-1.
I andre kampen møtte hun en amerikansk jente som var lavere enn Kim, noe som ført til at Kim hadde bedre rekkevidde. 4-1 til Kim.
I semifinalen møtte hun en japansk jente som vi viste var hurtig, men veldig tradisjonell japansk i sin måte å kjempe på. Kim rykket henne ut og var bevegelsesmessig bedre og vant 2-1.
Kim var klar for finalen.

Det ble pause foran finalene, og 9 matteområder ble fjernet. Det siste ble plassert på et oppbygget område mitt i hallen, med stoler rundt på alle kanter.
Det var presentasjoner av alle finalister og prominente personer.
Kim var nok preget av stundens alvor og for mye respekt for motstanderen. Kim som i de tidligere kampene hadde vært flink til å legge press på motstanderne på fin tett distanse, lå nå for langt unna, og fikk ikke motstandern ut å kjøre. Etterhvert som kampen gikk mot slutten og stillingen fortsatt var 0-0, begynte Kim å miste respekten og presset. I en slagutveksling i siste sekund fikk den japanske jenta skåring på et slag som traff Kim i strupen. Dette skulle vært tilsnakk, men ble skåring, og kampen var slutt. Synd for Kim, men sølv var over forventningene, så vi er godt fornøyd.

Kim hadde med seg Geir, og de reiste sammen med en gruppe fra Stavanger karate klubb. En av disse var Bjørn Olsen, som spilte i filmen Titanic, mot Leonardo Di Caprio. Bjørn har bodd i Los Angeles i 12 år, og er lommekjent her. Etter å ha sett litt i Las Vegas, som er helt spesiell med alle sine kasinoer og fantastiske hoteller, leiet vi biler og kjørte 45 mil gjennom ørkenen ned til Los Angeles gjennom Death Valley,og forbi Ghost City. I L.A.  bodde vi på ikke ukjente Venice Beach. Butikker med alt mulig rart, syklende politi, skateboards, surfere og posører av alle varianter langs strandpromenaden og på Muscle Beach.

Vi fikk kikket på Beverly Hills, med Rodeo Drive, hotellet fra Beverly Hills Cop og Pretty Woman, huset til Eddie Murphy og Cher, samt kikket i de mest eksklusive butikkene i L.A, og kanskje i USA.
Vi hadde også en fantastisk dag i showparken til Universal Studios, med show og stunts rundt kjente filmer. Vi fikk også se hvordan noen filmer ble til, og oppleve special effects avdelinger.

Kim fikk også trent med kanskje historiens beste full kontakt utøver, Benny”the jet”
Urquides. Han har forsvart tittelene sine 63 ganger, vunnet alle, og 57 på k.o.
En fantastisk tur for Kim og Geir, i hyggelig lag med gjengen fra Stavanger, som frister til gjentagelse.