1. linje fra venstre: Kim F.Henriksen, Stian Bagroen, Tine F. Henriksen 2. linje fra venstre: Lars F. Berrum, Kristian Nygård, Petter A. Næss


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Igjen har klubbens ungdommer vist at de er landets suverent beste. I helgens NM for ungdom 14/15 år, kadetter 16/17 år og juniorer 18/19/20 år, deltok klubben med 7 gutter og 5 jenter. Alle kom hjem med sølv eller gull. Våre utøvere var :

 

Lissy Martby, 14 år, ungdom kata, lagkata– 2 gull

Tonje Vegsund, 15 år, ungdom kata–sølv

Silje Bondø, 15 år, lag kumite, kumite ungdom åpen klasse- -1 gull og 1 sølv

Tine F. Henriksen, 17 år, lag kata, show mix, lag kumite– 3 gull

Kim F. Henriksen, 20 år, kadett/jr. kata, lagkata, show mix, lag kumite, jr. kumite – 60 kg– 5 gull

Ole M. B. Stokke, 14 år, ungdom kata, lagkata –- 1 gull og 1 sølv

Oscar Rygh, 15 år, ungdom kata, lagkata– 2 sølv

Håvard Øvrenes, 16 år, lagkata–sølv

Lars F. Berrum, 16 år, kadett kumite + 70 kg– sølv

Petter A. Næss, 18 år, lagkata, show mix, lag kumite, jr.kumite + 75 kg– 2 gull, 2 bronse

Kristian Nygård, 18 år, lagkata, show mix, kadett/jr. kata, lag kumite, jr. kumite – 65 kg – 2 gull, 1 sølv, 2 bronse

Stian Bagroen, 18 år, kadett/jr. kata, lagkata, show mix, jr. kumite – 65 kg, lag kumite– 4 gull, 1 bronse

       Medaljestatistikken for klubbene ble :

Klubb                                 Gull                  Sølv                      Bronse

 

1. Mizuchi karate klubb          10                     6                               3

2. Troll karate klubb                 4                    5                              10

3. Satori karate klubb               2                     1                               2

4. Skedsmo karate klubb          1                     2                               1

5. Stavanger karate klubb         1                     1                               4

6. Kristiansand karate club        1                     1                               

7. Mandal karate klubb             1

8. Nesodden karate klubb         1                                                     1

9. Sakura karate klubb                                     2

10.Fauske budo klubb                                     1                               1

11.Sotra karate klubb                                      1

12.Nittedal karate klubb                                  1                               1

13.Trondheim karate                                                                        2

14.Marienlyst karate                                                                         2

15.Tiger karate                                                                                 1

16.Sarpsborg karate                                                                         1

17.Oslo Kung –fu klubb                                                                    1

 

Kåret til jr.NMs beste utøvere :  Kim F. Henriksen  Mizuchi karate klubb

                                                  Stian Bagroen        Mizuchi karate klubb

 

Vi deltok i 14 klasser og vant 10 av disse, tok sølv i 2 klasser og bronse i 2.

I tillegg ble det dobbeltseier i 4 klasser og bronse i 1 av de klassene vi vant.

 

Seier i alle kataklassene og show mix.


I kata ungdom jenter tok Lissy og Tonje dobbeltseier. Lissy vet vi er veldig god, men det er også gledelig at Tonje rykker opp fra 4, plass i fjor, til sølv i år. Vi tror Tonje har mer inne, men må trene hardere.

I kata ungdom gutter tar Ole Martin og Oscar dobbeltseier i år som i fjor. I år bytter de plass, Ole Martin tar gull, og får betalt for å ha trent mer enn Oscar. Oscar må bare stå på litt mer, nå når han rykker opp i kadett klassen.

I kata kadett/jr. kvinner har Kim en ustøhet i finalen, ellers går hun veldig bra og er klart best.

I kata kadett/jr. herrer tar Stian og Kristian dobbeltseier i år som i fjor. Kristian gjør noen feil i finalen, men vi synes det er bra å nå finalen i kata, nå som han prioriterer kumite. Stian er som bygget for kata og går veldig bra og vinner fortjent.

I lagkata vinner jentelaget vårt med Kim, Tine og Lissy, selv om Tine ikke har trent nok, og pådratt seg benhinne betennelse i begge leggene fordi hun har gått på litt for hardt nå før jr.NM

I lagkata herrer er det gøy at begge lagene våre går til finale. Førstelaget med Stian, Petter og Kristian, er jo i snitt 3 år eldre enn andrelaget med Ole Martin, Oscar og Håvard. Det var derfor ikke annet å vente, enn at førstelaget vant. Men, fin prestasjon av andrelaget å nå finalen.

I show mix deltok Kim, Tine, Petter, Stian og Kristian. De gjennomførte flott og tok en klar seier. Vi bør kanskje forandre på showet vårt, slik at det blir mer interresant for alle parter, nå som vi har kjørt samme opplegget i 2 jr.NM og 2sr.NM.

 

Sterkt i kumite også, men noe uheldig.


Silje gikk veldig bra i innledende og gikk til finalen i ungdom åpen klasse. Dette er Siljes første sesong, og hun var påmeldt i –53 kg, men da det var for få utøvere i klassen, ble de slått sammen med +53 kg til åpen klasse, og bare det å komme til finalen er kjempebra. I finalen møtte hun Ida Drøsdal som er inne i sin tredje sesong. Silje gikk veldig bra, selv om hun tapte 5-7. Vi mener hun ble snytt for scoring på en uramawashi jodan, som gir 3 poeng, så da kunne det ha sett annerledes ut. Silje er uansett et kjempetalent som vi tror kan nå langt dersom hun selv vil.

I kadett + 70 kg stilte Lars opp med brist i brystbenet og lite trening. Vi satte en skikkelig beskytter på ham, og han gjennomført veldig bra. I finalen hadde han god kontroll på motstanderen til å begynne med. Han forsøkte til og med på en saks, som ikke lykkes, men likevel. Etter hvert begynte motstanderen å stupe inn på Lars, som ikke fikk godkjent sine slag til hodet, noe som førte til at Lars slo litt lenger inn og rørte motstanderen. Denne gjorde store nummer ut av dette og dommerne bet på og straffet Lars, som selv ble truffet av både et hardt slag og spark til hodet uten å gjøre noe nummer ut av det, slik at motstanderen fikk poeng som fortjent. I siste sekund av kampen stuper motstanderen inn igjen, og Lars kontrer ham til kroppen og trekker teknikken, hvorpå motstanderen stuper med ansiktet på guarden til Lars. Motstanderen gjør et stort nummer av dette igjen, og Lars blir disket.

Lars er også et stort talent som med mer trening kan nå langt. Han har et usedvanlig sterkt psyke, men vi fikk også se at det er forskjell på å ha god kondis på fotballbanen og det å ha kondis til å stå ut en karatekamp med en så kondiskrevende stil som Lars kjører.

I jr.jenter –60 kg gikk Kim taktisk og hadde full kontroll på motstanderen i finalen. Kim vant 5-0 på slagteknikker.

I jr.gutter – 65 kg gikk Stian til finalen, mens Kristian gikk til bronsefinale. I bronsefinalen møtte Kristian arrangørklubbens Andre Hede, som Kristian tapte klart for i lagkampen dagen før. Dette skulle Kristian revansjere. Det gjorde han til de grader. Motstanderen slapp aldri til, og Kristian vant 9-1 før full tid. Kristians beste kamp noensinne.

Finalen i denne klassen mellom Stian og en av landets beste juniorer på kumitesiden for tiden, Steffen Larsen fra Stavanger k.k., ble en skikkelig hard thriller. Larsen gikk hardt ut og førte hele kampen, men Stian ga seg ikke. Det gikk hardt for seg, og begge utøvere lå opp mot grensen til å bli disket. Da sluttsignalet gikk stod det 9-8 i Stians favør. En seier hvor Stian virkelig fikk vist at han er sterk psykisk, og hvor han fikk betalt for all treningen han har lagt ned.


 

Jentene skriver historie i lagkumite.

I lagkumite for gutter tapte guttene semifinalen for Troll k.k., i en kamp hvor Stian får godkjent etter uavgjort mot vinner av –75 kg, Espen Skretting.

Bronsefinalen mot Mandal k.k. gikk greit og ble avgjort 2-0 før siste kamp.

I lagkumite jenter møtte vi Troll k.k. i finalen. Tine var først ut, og hadde trukket Troll k.ks antatt beste utøver, Lene Drøsdal, som hadde vunnet sin individuelle klasse tidligere på kvelden. Drøsdal presset Tine og tok raskt ledelsen 1-0. Tine overtok presset litt, og utlignet til 1-1. Så gikk Tine opp i ledelse 2-1, en ledelse hun greide å holde på ut kampen. En taktisk god kamp av Tine, som la et godt grunnlag for Kim i neste kamp. For en gang skyld fikk Kim en motstander på samme størrelse, og Kim var fast bestemt på å avgjøre lagkampen. Hun pøste på med flere gode kombinasjoner og scoret to sanbon på jodan mawashi geri, og kampen ble stoppet før full tid da Kim fikk inn Mawashi nummer 2 og score da ble 9-0. Dette er første gang vi vinner lagkumite i jr.NM.

Kim historisk.


Alt i alt en fantastisk innsats av alle våre utøvere. Vi tror det blir vanskelig å kopiere Kim sine 5 gull i et jr.NM og 25 gull tilsammen i jr.NM. Dette var Kim sitt siste jr.NM.

Mesterskapet er et av de best arrangerte mesterskapene vi har vært med på, all ære til Troll og Satori karate klubb.

Det hele ble avsluttet med hyggelig bankett på hotel Rica Helsfyr, hvor våre utøvere overnattet etter 2 hektiske dager. 

Vi på trenersiden gratulerer, og gleder oss til å jobbe videre med så mye fin ungdom.