9 av våre yngste utøvere deltok i helgen i Heian Cup i Karlstad i Sverige.

Dette er et stevne for unge i alderen 7-18 år. Det var deltagelse fra over 35 klubber, med over 400 påmeldinger. Vi deltok kun med utøvere under 16 år.

Utøverne var :
Nora Evensen                     
Nicolai Thomassen
Viktor Schaug
Caroline Thomassen
Jørgen Evensen
Ole M. B. Stokke
Lissy Martby
Tonje Vegsund
Silje Bondø

I tillegg reiste et støtteapparat på 5 voksne.

Det som var spesielt spennende med dette stevnet var at klasseinndelingen under 16 år gikk på hvert eneste alderstrinn, og i kumite gutter etter høyde, slik at man på hvert alderstrinn fikk 2 klasser, en for de høyeste og en for de laveste. De burde ha gjort dette på jentesiden også. I tillegg var reglene for kontakt veldig strenge, første berøring til hodet ga hansoku chui/ nihon, og neste berøring hansoku. Til kroppen tillot de litt kontakt. Desverre ble det dømt svært dårlig på slutten av stevnet.

Nicolay, Caroline og Silje deltok jo i kumite for første gang for 2 uker siden i Ø- cup.

Her skulle de nå prøve seg for andre gang. Alle tre gikk veldig bra, og kjørte kombinasjoner som ga Sanbon flere ganger. Alle tre gikk til finaler.

Nicolay burde ha vunnet, da motstanderen hans skulle vært disket for kontakt, men desverre gjorde dommerne her flere feil.

 Caroline ledet 6-2. Etter å ha fått hansoku chui for berøring med en flott mawashi geri jodan tidlig i kampen, ble hun disket for berøring med en jodan tsuki. Korrekt dømt, men hadde dommerne dømt likt i kampen til Nicolai, så hadde han vunnet den.

Silje gjorde også en kjempeinnsats. De andre jentene var betydlig større og tyngre, men Silje har utviklet et reportoar og et teknisk nivå som er utrolig på den korte tiden hun har trent. Hun scoret flere Sanbon på både jodan mawashi og ura mawashi, noe som er mildt sagt imponerende på et så tidlig stadie i en utøvers utvikling. I finalen møtte hun Ida Drøsdal fra Troll k.k. som er inne i sin tredje kumitesesong og har gått masse kamper. Silje fulgte hele veien, men tapte til slutt 14-10.

De som skulle debutere i kumite var først Viktor Schaug. Viktor er dristig i sine forsøk, og tør å prøve, men han blottlegger seg en del, noe han til slutt tapte på i tredje kamp. Spesielt synes vi det er morsomt at han jobber for å utvikle sine feiinger og kast. Bronse til Viktor.

 Den neste som skulle debutere i kumite var Ole Martin. Han prøvde litt vel mye hele tiden og brant kruttet litt vel fort, men fikk en fin sanbon i sin første kamp på mawashi jodan med kampkombinasjon 7. Trenger mer fremdrift og dybde, samt bedre kondisjon. Røyk ut i tredje kamp, men fikk bronse.

 Den siste debutanten i kumite var Jørgen. Han gikk ut i første kamp, etter meget dårlig dømming i henhold til kontakt. Det var faktisk så dårlig at dommerne beklaget etterpå, noe som for så vidt var stort av dommerne, og som ga Jørgen et lite løft.

I kata gjorde vi det som vanlig sterkt. Alle gikk opp mot sitt beste, og resultatene ble som følger : 

Gull :  
Nora Evensen
Caroline Thomassen
Viktor Schaug
Lissy Martby

Sølv: 
Nicolay Thomassen
Ole Martin B. Stokke

Bronse :
Tonje Vegsund

Alt i alt svært vellykket, og masse fin erfaring for de unge. Arrangementet, regelverket og klasseinndelingen ga absolutt lyst til å komme igjen neste år.