Foran fra venstre: Caroline Thomassen, Lissy Martby, Tine F. Henriksen og Tonje Vegsund Bak fra venstre: Nicolay Thomassen, Stian Bagroen, Petter A. Næss, Oscar Rygh og Ole M.B Stokke

 Lørdag 6. April gikk stilarts VM for ungdom 8-18 år av stabelen i Paris. I Norge er det 6-7 klubber som driver vår stilart, shito ryu, innenfor Kofukan International.
Kofukan er navnet på den verdensomfattende organisasjonen som driver med den stilen i karate som Mizuchi k.k. utøver. Det er ca 30 land i verden som tilhører denne organisasjonen.
Sjef for stilarts landslaget har siden 1977 vært klubbens hovedtrener og leder, Geir V. Henriksen. Han hadde denne gangen kun tatt ut utøvere fra vår klubb, da ingen andre var kvalifiserte.
De som var tatt ut var :
Caroline Thomassen  – kata        12/13 år
Lissy Martby              – kata         12/13 år
Tonje Vegsund           – kata         14/15 år
Tine F. Henriksen      – kata         16/17 år
                                    – kumite   – 55 kg
Ole M. B. Stokke       – kata         12/13 år
Oscar Rygh                – kata         14/15 år
Stian Bagroen            – kata         16/17 år
                                   – kumite    – 75 kg
Petter A. Næss           – kumite   + 75 kg
Steinar Thomassen    – coach
Johs. Strenge Næss     – coach
Geir V. Henriksen      – coach
Robert Rygh               – video

I kata var det Japan og Portugal som var de ledende. Portugal hadde med over 50 utøvere i mesterskapet, men det var Japan som hadde de beste kata utøverne.

Caroline tapte for fjorårets vinner av 10/11. Hun gikk Seienchin meget bra, og tapte så knepent som det går an, 2-1. Den andre jenta gikk senere til  finalen. Det ble ikke kjørt rekvalifisering, så dermed var Caroline ute. Samme skjebne led Tonje, som gikk sin beste kata noen gang ifølge Geir. Oscar gikk bedre og bedre, og havnet til slutt på 5.plass, i en klasse med 30 utøvere.

Ole Martin gikk også bra og nådde bronsefinalen. Etter å ha gått Seienchin i 4 runder, begynte han å bli sliten, og dermed ble det tap. Likevel er en 4.plass meget bra.

Så begynte marginene å være på vår side, og medaljene å komme.Tine vant kataklassen, etter å ha gått litt dårligere enn hun er god for. Deretter gikk Lissy til topps i sin kataklasse, etter å ha gått meget bra. Lissy går teknisk veldig rent, og begynner nå også  å få et større repertoar, som hun etter hvert vil få større glede av.

Så var det tid for kumite. Tine halte i land den ene taktiske seieren etter den andre 1-0, og vant til slutt finalen over en fransk jente 1-0. De andre jentene hadde respekt for Tine, og Tine har den egenskap at hun greier å styre kampen, og gjøre de andre jentene dårlige. Dette er gode egenskaper, men hun mente selv at hun måtte jobbe videre med sitt repertoar, eller som hun selv sa det, ”det hadde vært mer gøy å kunne herje litt mer med motstanderne”. Fordi Tine var den eneste jenta som hadde vunnet både kata og kumite, ble hun kåret til beste jente, uansett alder.

Stian går vanligvis –65 kg, men her var det satt opp –60 kg, -75 kg og + 75 kg. Stian veier 64,9 kg og måtte derfor gå i –75 kg. Her var utøverne lengre og tyngre, men Stian er jo Mizuchi’s pitbull terrier, så han tok ut den ene utøveren høyere enn den andre. I finalen måtte han gi tapt for en sveitser. Stian er en tøff fighter, med bra repertoar og psyke til å tørre å prøve dristige teknikker. Vi gleder oss til å følge utviklingen videre.

Petter har slitt litt med å ha tøff nok innstilling. Han er en glimrende teknikker. Dersom Petter kunne kombinere sin glimrende teknikk med en riktig innstilling, ja da er det ikke mange ungdommer i verden som kan slå Petter.

Vi ble derfor enige om at Petter skulle tørre å bruke sitt repertoar, så fikk det gå som det måtte. Han skulle være lojal mot prinsippene våre, og jobbe med de arbeidsoppgavene han jobber med på trening. Dette gjennomførte Petter på en glimrende måte. At dette er det beste stevnet han har gjort, er det ingen tvil om. Han utmanøvrerte den ene utøveren etter den andre. Hans sterke armteknikker, kombinert med overlegen sparkteknikk, gjorde motstanderne sjanseløse.
I finalen kombinerte han så bra, at portugiseren måtte ta imot 2 spark til hodet og 2 slagteknikker, som førte til 8-0 før full tid. Dagens flotteste kumiteoppvisning !!!!
Vi gratulerer ungdommene med fantastisk innsats, og håper de hadde en like fantastisk tur ellers også.