I helgen gikk jr. NM i karate av stabelen i Bergen. Klubben hadde en tropp som bestod av 12 utøvere og 2 coacher, samt et solid støtteapparat i form av foreldre og venner av utøverne. To foreldre videofilmet, mens andre kjørte, bar vann, mat medisinkoffert eller ordnet andre praktiske ting.
Dette gjorde at utøvere og coacher kunne konsentrere seg om selve konkurransen.


Klubben hadde et ungt lag i år, med 6 debutanter i jr. NM. Hele laget er også juniorer neste år. Debutantene var Ole M. Bøe Stokke, Lissy Martby, Tonje Vegsund, Oscar Rygh, Nicolay Eng og Jon Stenmark. Resten av laget bestod av Tine og Kim F. Henriksen, Lars F. Berrum, Kristian Nygård, Petter A. Næss og Stian Bagroen. Coacher var som vanlig Geir V. Henriksen og Johs S. Næss.

Utøverne startet med å skape historie ved å være den første klubben som har vunnet alle de avviklede kataklassene. Her er resultatene for klubbens utøvere i kata : 

Jenter u. 16 år:  1. Tine F. Henriksen  2. Lissy Martby  4. Tonje Vegsund 
Gutter u. 16 år : 1. Oscar Rygh  2. Lars F. Berrum
Jenter u. 21 år : 1. Kim F. Henriksen  
Gutter u. 21 år : 1. Stian Bagroen 2. Kristian Nygård  4. Petter A. Næss

Lagkata gutter u. 16 år : 1. Lars, Oscar, Ole Martin
Lagkata jenter u. 21 år : 1. Lissy, Tine, Kim
Lagkata gutter u . 21 år : 1. Kristian, Petter, Stian


I show mix deltok vi med det samme programmet som seniorene vant sr.NM med. Petter hadde tatt rollen til Svein E. Sandlien og Lars hadde tatt rollen til Christian Heyerdal-Larsen. De andre på laget var de samme som i sr. NM med Tine, Kim og Stian. 4 lag i finalen og avgjørelse ved poeng. Godt gjennomført på tross av at hele laget hadde skader fra kampene. Petter og Kim hadde til og med trukket seg fra 1 klasse hver p.g.a. sine skader. De vant med klar margin.

I kumite var det Kristian Nygård som overrasket ved å vinne 16/17 år – 60 kg.
Han var heldig med trekningen og avgjorde finalen samtidig med tidssignalet med en kombinasjon av slag og avsluttende spark til hodet på motstanderen. Han lå under til siste sekund, men avgjorde da.

Tine gikk som vanlig taktisk og klokt og hadde full kontroll på alle motstanderne. Nevnes bør at hun fikk en pen sanbon( 3 poeng) for et armrush med kastoppfølging. Flott gull til Tine.

Kim hadde også full kontroll på sine motstandere. Hun gikk 3 kamper og fikk sanbon i alle kampene på armkombinasjoner oppfulgt av spark til hodet. Mot sin vanskeligste motstander holdt det på å bli skandale da Kim to ganger sparket henne i hodet uten å få poeng. Kim lå også under til siste sekund da de endelig så sparket som Kim la litt ekstra i for å være sikker på at de skulle se det. Dommerene fikk så hatten passet etter kampen av ansvarlig matteoverdommer, som hadde sett det hele. Kims 29 NM gull.

Stian kjørte som vi etter vært har sett han kan med dristige kombinasjoner og spektakulære forsøk. Dette førte til flere sanbon på kast og seier i kumite og kata gav bestemannspremie.

Lars var suveren i sin klasse 14/15 år + 60 kg, men i semifinalen var han for hard i ansiktskontakten flere ganger, og ble disket helt korrekt på stillingen 7-3 til Lars. Hans motstander gikk til finalen og vant, mens Lars gikk til bronsefinale og vant. En taktisk blemme av Lars som han forhåpentligvis lærer av. Lars gikk mange gode kamper og fikk flere sanbon, men han kunne hatt mange flere dersom han hadde vært skadefri og kunnet følge opp bedre hver gang han kastet motstanderne. Vi talt 10 kast hvor han ikke fikk fulgt opp med poenggivende teknikk. Mye hardt arbeid uten å få betalt.

Jon og Nicolay mangler konkurransetrening men har kjempepotensiale begge to. Nevnes må noen av Jon sine sanbon på perfekte ura mawashi. Disse to får vi garantert høre mer til.
Petter gikk noen fine kamper i lag, med flotte arm/ben kombinasjoner, men måtte trekke seg fra individuelt på grunn av skade. Vårt tips er at Petter hadde vunnet sin klasse uten skade.


Jentenes bestemannspremie var meget jevnt. Søstrene Tine og Kim hadde begge vunnet hver sin klasse i kumite og kata, samt at de var sammen på lagene som vant lagkata og show mix. Reglene sier da at bestemannspremien går til den som har vunnet den største klassen. Det ble derfor lillesøster Tine som denne gangen var den største.
Alt ble avsluttet med middag og hyggelig lag til ut i de små morgentimer søndag.

Fasit ble til slutt : 
Mizuchi karate klubb, Bærum       12 gull
Troll/Bushido, Oslo                        5 gull
Skedsmo karate klubb                   3 gull
Stavanger karate klubb                  2 gull
Bjørgvin karate klubb, Bergen        1 gull
Fauske karate klubb                       1 gull
Sakura karate klubb, Oslo              1 gull
Satori karate klubb, Oslo                1 gull


En fantastisk prestasjon av klubbens unge konkurranseutøvere.
Vi gleder oss til fremtiden