Mizuchi

Klubben ble stiftet i august 1977 av Geir V. Henriksen. Man trente på diverse skoler inntil de fikk fast tilholdssted i lokaler på Bærums Verk i 1985 og siden på Dønski i 2011.

Historien bak navnet er at Jupiter bruker 12 år på å gå rundt solen. I den gamle kinesiske og japanske tidsregningen hadde man et dyr for hvert av disse 12 årene. Dette dyret gikk igjen hvert 12. år. Det året klubben ble stiftet ville vært slangens år. Slange på Japansk er Hebi, men den gammel-japanske måten å uttrykke slangens år var Mizuchi.

Mizuchi er altså en karateklubb stiftet i slangens år, akkurat som stifteren er født i slangens år. Stilarten som trenes i klubben er en tradisjonell Japansk stilart – Shito Ryu. Klubben er organisert innenfor den verdensomspennende stilartsorganisasjonen Inoue-Ha Shito-Ryu, Norges Kampsportsforbund og Norges Idrettsforbund.

Klubbens grunnlegger, Geir V. Henriksen, er hovedtrener og leder av Mizuchi Karate Klubb.

Han var i rundt 20 år medlem av karateseksjonens tekniske komite og i 5 år medlem av European Karate Federation Technical Comitee, som en av Norges 2 internasjonale representanter.

Han har sittet som styremedlem i Kofukan International, og har hatt ansvaret for stilartslandslaget siden 1978. Geir har vært nasjonal dommer siden 1976 og har nasjonal dommerlisens for kata og kumite.

Han har gjennomgått forbundets trenerutdanning, og har hatt en rekke tillitsverv i Krets og Forbund siden 1976. Foruten meritter innen roing og ishockey/bandy har han NM gull i kata individuelt, katalag, kumite individuelt og kumite lag – i alt 10 NM gull.

Klubbens treningslokaler:

Adresse:
MIZUCHI KARATEKLUBB
Dønskiveien 43C
1346 Gjettum