Klart beste klubb i Østlandscup 1

03.02.2020

Lørdag 01.02. gikk Østlandscup 1, 2020 i Bjølsenhallen, Oslo med 178 påmeldte fra 15 klubber.

I klassene under 10 år, hvor det ikke er rangering, vant Celine W. Hansen sin første kamp i kumite, mens andre kamp ble disket grunnet straffer for kontakt. En av de vanligste blemmene, og som alltid avslører dårlige eller ferske dommere, er at de ofte ikke evner å dømme scoringer når de skal. For å overbevise dommerne kan utøverne da gå hardere inn, og blir så straffet. Dette skjedde i Celines kamp og senere med Majra Trako i 11-årsklassen.

Celine da hun vant i 2019 (arkivfoto)

Martin W. Hansen vant begge sine kamper klart i både kata og kumite. Han var klassens beste.

Martin fra et stevne i 2019 (arkivfoto)

I 11-årsklassene i kata vant Majra Trako for jenter, mens Ruben A. Løkken vant for gutter. Majra gikk for første gang en shito ryu kata i konkurranse, og det gikk bra. Ruben jobber og blir bedre og bedre med Papuren, og vant klart.

Majra med fine medaljer flankert av sensei Brunstad og shihan Henriksen
Fornøyd Ruben

I kumite ble Majra disket i semifinalen for kontakt til kroppen. Det skjedde etter like elendig dømming på den samme matten som Celine ble disket for kontakt til kroppen. Majra gikk til bronsefinale og vant denne. Dermed ble det én gull- og en bronsemedalje på Majra, noe som er veldig bra.

I 12/13 årsklassene i kata og kumite for gutter vant Henrik W. Hansen begge disipliner, og fikk bestemannspremien på herresiden for dette. Henrik fightet teknisk og flott i kumite, og i kata var han flink med rytme og timing. Han må nok trene litt mer avanserte kataer fremover for å holde unna for Trym fra Nesodden, som nå har begynt å trene hos oss, og som går mer avanserte kataer. Han puster Henrik skikkelig i nakken. Trym vil etter dette stevnet representere vår klubb. Men lørdag var Henrik best!

Henrik i et stevne i 2019 (arkivfoto)

I kumite damer åpen klasse 14/15 år lyktes ikke Kaja H. Myhre denne gangen, så det ble Sankavi Jeyakkumaran og Karina A. løkken som gikk til finalen. Det ble gull til Sankavi. Shihan Henriksen var spesielt fornøyd med hvordan Sankavi beholdt roen og hadde med seg hodet da hun lå under 0-2 i semifinalen, men kom tilbake og vant klart.

Kumitegull til Sankavi (v.) og -sølv til Karina (h.)

I klassen herrer 14/15 år forsøkte Anton Isaksen seg for første gang. Dessverre var det ingen andre i rekruttklassen, så han måtte gå i eliteklassen. Etter hvert fikk han inn en del scoringer, fire i alt, men det ble tap 4-7. Anton er uredd og hurtig, så med mer konkurransetrening så blir dette spennende fremover.

I klassen kata menn 14/15 år var Cornelius suveren og gikk spesielt bra i Anan Dai.

Cornelius på katatoppen igjen

I klassen for kumite damer junior -55 kg deltok Saidi Inda for oss. Hun kommer fra Vestnes Varfjell og har begynt i den nye klubben til Hansen. Denne klubben er ikke registrert ennå, så hun representerte Mizuchi denne gangen. Hun tok bronse i klassen.

I kataklassen for jenter 14-17 år feilet Thea A. Løkken i bronsefinalen, mens Marion Wester vant klassen etter flotte kataer.

Marion i Papuren, som sto til gull

I kumite damer senior åpen klasse gikk Mithusiya Jeyakkumaran til finale. Hun tapte for tidligere norgesmester Ninda Wanda Juniar.

Mithusiya var ikke fornøyd med sølv

I kataklassen 16/17 år måtte Amund Hillestad gå mot seniorene da det ikke var nok utøvere i hans klasse. Det ble en flott bronse, etter å ha tapt for vinneren, Ruben V. Fagerland, med knapp margin. Amund har, etter å ha holdt seg noenlunde skadefri, hatt en jevn stigning, og blir farlig i NM i neste måned.

Bronse til Amund i sterkt selskap (Ruben F. til venstre)

Mizuchi ble klart beste klubb i årets første Østlandscup. Styret gratulerer alle med flott innsats.

Medaljestatistikk. Skjermdump fra SET Online by sportdata.org

Vi takker våre utmerkede dommere Morten Lein, Saleh Zomlot, Erik Berg, og coachene shihan Henriksen, sensei Mikael Ek, sensei Gitte H. Brunstad og sensei Jørn O. Hansen.