Suksess i Polish Open

19.10.2019

Helgen 11.-13. oktober deltok vi i Polish Open. Denne gangen deltok 32 land med 2371 påmeldte fra 210 klubber og lag. Klubben deltok med 11 utøvere, to coacher og åtte medreisende. Vi deltok både i kata og kumite.

Polish Open2019: Oppstilling av kumiteutøvere på åtte matter

Lisa Ø. Dahl kom til tredje runde i kata kadett, mens Marion Wester, som for anledningen også stilte i denne aldersklassen over sin egen, gikk til andre runde. Vantor Gjuka, Leonard Holter og Amund Hillestad gikk ut i første runde i dette tøffe selskapet. Senere gikk Marion sin egen aldersklasse og tapte 2-3 for vinneren av klassen. Dermed ble det rekval, og Marion gjorde sin største bragd ved å ta bronse i klassen med 42 utøvere. Vi gratulerer Marion med en av de sterkeste prestasjonene i kata på damesiden på mange år!

Marion-på-pallen

Debutant i stevnet var unge Kaja Hammer Myhre i kadett +55 kg. Kaja gikk taktisk og bra, vant første, men tapte knepent for den ene finalisten i andre. I rekval vant hun hun to kamper, men tapte kampen om å komme til bronsefinalen. Hun ble dermed nummer syv i klassen med 58 utøvere. Flott av Kaja!

God plassering for Kaja (arkivbilde)

I seniorklassen -55kg lyktes ikke Mariam Skogland (18) helt. Derimot, i u.21-vektklassen gikk hun til finale etter slik fighting vi vet hun kan på sitt beste. Det ble et knepent tap, men likevel sterkt av Mariam i en tøff klasse. Hun slo blant annet en ukrainsk utøver klart, som igjen klart slo ut Bettina Alstadsæther av åpen klasse.

Sølv til Mariam

I u. 21 +68 kg år stilte Eirill Bungum på tross av at hun hadde vært syk hele uken i forkant og fremdeles hanglet. Men hun vartet opp med scoringer med noen for henne nye teknikker vi har jobbet med i høst, samt en flott kontring til hodet med spark. Kort fortalt holdt det til en flott bronse i klassen.

Eirill tok bronse med gode teknikker (arkivbilde)

Ronja Ek (20) lyktes ikke helt denne gangen og ble ikke plassert.

Gitte H. Brunstad var forhindret fra å delta i sin vektklasse, men deltok i åpen klasse lørdag. Hun vant alle kamper frem til semifinale, og på veien slo hun landslagets fulltidsutøver Andrine Hilton. Gitte tapte semifinalen for utøveren fra Latvia, som vant klassen. Gitte gikk til bronsefinale, som hun vant over en dansk utøver. Sterkt av Gitte igjen i et tøft internasjonalt stevne.

Gitte tok bronse (Bettina fra Stavanger karateklubb til venstre)

Ismail Bellemkhannate (21) er en av landslagets tre fulltidsutøvere, og var nær ved å ta gull i åpen klasse, men det endte med en sølvmedalje. Han tok også bronse i vektklassen, som viser at han er med på høyt nivå. Nå håper vi landslaget lar ham stille i nordisk mesterskap i neste måned, hvor vi tror han kan utfordre hvem som helst. Landslaget ser ut til å kjøre sitt eget løp, som vi mener ikke alltid er til det beste for Norge.