4 gull, 1 sølv og 5 bronse i RS

25.09.2018

Det var mye å glede seg over i det regionale stevnet som gikk i Bærum idrettspark lørdag 22.09.  Noen av våre beste deltok ikke, men de resterende 14 utøverne gjorde det veldig bra.

Våre aller yngste, Martin Hansen (9) og Ruben Løkken (10), vant alle sine kamper i både kata og kumite (kamp). De får to kamper hver i kata og to i kumite i denne aldersklassen.  I kumite vant Martin 7 – 0 og 8 – 0, mens Ruben vant 8 – 0 og 9 – 1. Topp, gutter! Det er ingen rangering i klassene for 7 – 10 år, så her fikk alle medaljer.

Ruben og Martin har all grunn til å være fornøyde

I jenter 12/13 år kumite var Sankavi Jeyakkumaran nær ved å gå til finalen. Hun ledet semifinalen 2 – 1 til det gjenstod ett sekund, men ble stående og ta i mot et spark til hodet, i stedet for å gå ut av matten, og dermed ble det tap i siste sekund. En tabbe hun nok vil lære av. Dermed gikk hun til bronsefinale, som hun vant. Karina Løkken vant første kamp, men så ble det tap og ingen medalje denne gangen.

Sankavi tok bronse i kumite

I gutter 12/13 år var Henrik Hansen nær ved å gå til finale i både kumite og kata, men hadde ikke marginene på sin side denne gangen. Til gjengjeld vant han bronsefinalene i begge klasser. Flott av Henrik, som har mer inne!

Henrik tok bronse både i kata og kumite

I kata gutter 14/15 år var Cornelius igjen best, og på jentesiden overrasket Kaja H. Myhre ved å slå Norges uttatte til Nordisk mesterskap i november, i første runde. Kaja gikk til finalen og vant. Gratulerer til begge med katagull i 14/15-årsklassene! Kaja utløste stevnets først store overraskelse!

Cornelius var suveren

Kaja gikk til topps i kata

I kumite ble det svært tøft for Kaja, da hun akkurat har bikket 14 år, og var betydelig mindre og lettere enn sine konkurrenter, og det var kun åpen klasse. Flott fightet, men ingen medalje i kumite denne gangen.

I kata jenter 16/17 er også Ingrid Halvari fersk i klassen, og to ubalanser satte henne ut av konkurransen.

I kumite jenter 16/17 år var det kun åpen klasse, og favoritt var selvfølgelig sølvvinneren fra fjorårets jr. VM, Nora Handelsby fra Sarpsborg karateklubb. Hun vant programmessig over vår Mithusiya Jeyakkumaran, som fightet flott. Handelsby gikk til finale, hvor vår Mariam Skogland stod på den andre siden. Mithusiya gikk til bronsefinale, og vant denne etter god fighting. I finalen presset Handelsby på Mariam, som gikk tålmodig og taktisk. Mot slutten av kampen stod det 0 – 0, men det var Handelsby som hadde vært den førende, og dersom resultatet hadde stått ut kampen, vill hun fått seier på dommeravgjørelse. Dette visste Mariam, og rett før kampslutt, presset hun på, og fikk scoring. Handelsby hadde da bare sekunder på seg til å vinne, men klarte ikke å score før tidssignalet. Et skoleeksempel på taktisk smart fighting av Mariam. Dagens største overraskelse ved siden av Kajas katagull! Vi gratulerer Mariam!

Mariam tok gull og Mithusiya tok bronse

I kumite senior damer åpen klasse, deltok vi med fire jenter, og Tilde E. Eine overrasket ved å slå sin mer rutinerte klubbvenninne, Ariana Alic. Deretter slo Tilde vår Silje M. Vedvik, og dermed ble det finale på Tilde.  På den andre siden av skjemaet vant Vanesa Gjuka sin pulje, og var dermed i finale med Tilde. Ariana møtte en utøver fra Santokai i bronsefinale, og slo henne med flotte og avanserte teknikker. Hun slo klubbvenninnen Silje M. Vedvik i rekval for å komme til bronsefinalen.  Mens Ariana utnyttet sin hurtighet og gode teknikk best i bronsefinalen,  tok Tilde finalen med sin hurtighet. Dermed gull, sølv og bronse i klassen til våre utøvere.

Jenter senior åpen klasse, fra venstre: Vanesa, Tilde og Ariana

Arrangementet gikk flott, og tidsskjemaet ble overholdt etter flott innsats av arrangør, dommere og ledere.

Vi gratulerer alle våre utøvere med flott innsats!