Sterkt i stilarts EM i Tyskland

20.05.2024

Mens de fleste av oss hadde pinseferie dro en tropp til Tyskland. European Shito Ryu Karate Federation inviterte til stilartsmesterskap i Regensburg, Tyskland. Vi sendte en liten, men sterk tropp på 5 utøvere, Amanda Hoff Birch-Aune, Julius Syrrist-Gelgota, Majra Trako, Olivia Ness og Linnea Son Martby. Coach var Geir Hjerpaasen og leder var shihan Henriksen. Medreisende Toril Syrrist-Gelgota og Erik Birch-Aune. 23 land påmeldt med ca. 700 påmeldinger. De to største og sterkeste troppene kom fra Romania og Slovakia, hvor Romanias tropp bestod av utøvere fra 26 klubber.

Åpningssermoni
Våre utøvere foran fra v. Majra, Amanda, Linnea og bak Julius og Olivia

Lørdag gikk Amanda kata u.21, men stang ut med knepent tap 1-2. I kumite junior deltok Majra i + 58 kg og Julius i +72 kg. Begge gikk strålende og kjempet seg frem til finaler i hver sin klasse. Her ble det tap for Majra mot Romania og Julius mot Ungarn. Men veldig bra av begge, som vartet opp med flotte teknikker og veldig bra kumite. Det må nevnes spesielt at Majra deltok i juniorklassen på tross av at hun er kadett, da de hadde åpnet for dette i invitasjonen. Vi gratulerer og applauder!

Majra sølv i junior
Julius sølv

Søndag startet det med at Amanda igjen hadde stang ut i senior kata, og knepent tap 1-2. Definitivt bedring av utførelsen og Amanda blir farligere fremover. I kadett kata deltok vi med Linnea og Majra, hvor Linnea hadde et knepent tap for den ene finalisten, men rekvalifiserte seg til bronsefinale etter hvert, hvor det ble tap. Den andre finalisten i denne kataklassen var Majra, som denne gangen tok steget opp fra gårsdagens sølv i junior kumite, til gull i kadett kata, hvor hun slo Romania. Veldig sterkt av jentene og vi gratulerer!

Majra gull i kata kadett

I kumite kadett deltok vi med Olivia og Majra i +55kg og Linnea i -55kg. Olivia og Majra havnet på matten med definitivt de svakeste dommerne og begge ble bortdømt etter flott fighting. Majra ledet mot vinneren av klassen, men ble disket for ulovligheter på ledelse, og etter å ha blitt snytt underveis. Majra gikk likevel til bronsefinale, og da det kom nytt sett med dommere på matten, som var betydelig mer erfarne, slo hun sin meget gode motstander 9-1, og tok bronse i klassen. Olivia ble også bortdømt hvor motstanderen 2 ganger kontret henne og ikke hadde sanchin etter kontringen og Olivia traff henne i hodet med spark begge gangene. Helt klart at scoringene til utøveren skulle vært underkjent og Olivia skulle hatt 2 x 3 poeng. Motstanderen gikk helt til finalen, og dermed rekval for Olivia. I rekvalen gjentok den dårlige dømmingen seg og Olivia røyk ut. Men all ære til begge for at de ikke ga opp, og at Majra holt lekestue i bronsefinalen og brilijerte med flotte teknikker hvor de beste dommerne på matten dømte. Vi gratulerer med bronse til Majra!

Majra bronse i kadett +55kg

Linnea gikk kumite kadett -55kg og hadde mange tøffe og gode motstandere, men Linnea blir bare bedre og bedre og gikk hele veien til finalen. En jevn finale hvor det ble tap for Romania. Sterk innsats av Linnea og vi gratulerer med sølv i stilarts EM.

Linnea sølv i kumite kadett -55kg

Det var også invitert til konkurranser i kata med bo(stokk), men vi deltok ikke der.

Ikke gammel nok til å få delta i kata med bo enda

Det sosiale stod som alltid når vi er ute på reiser til høy karakter, og som sedvanlig hadde en av foreldrene tatt ansvar for kulturelt innslag, som denne gangen var en liten byvandring i den gamle delen av middelalderbyen Regensburg, ledet av Toril Syrrist-Gelgota, dagen etter stevnet. Stor takk til Toril!

Erik, Toril, shihan Henriksen og coach Hjerpaasen foran St. Peter katedralen i Regensburg som var under oppussing

Shihan Henriksen hadde på vegne av troppen møter med ledelsen i dette stilartsforbundet, ved president Peter Badura og visepresident Vasile Menea, mens Geir Hjerpaasen gjorde en glimrende jobb som coach.

Fra v. Visepresident Menea, shihan Henriksen, president Badura

Ingen tvil om at alt arbeidet utøverne, katatrener Mikael Ek og kumitetrenerne shihan Henriksen og Geir Hjerpaasen holder høyt nivå og gir resultater. Vi bøyer oss i støvet, tar av oss hatten, og gratulerer med uhyre sterk innsats av vår lille tropp!

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.