Mizuchi utøvere trener muay thai i Thailand

04.03.2024

Shihan Henriksen har i en årrekke trent muay thai, eller thaiboksing som vi sier på norsk, på forskjellig steder i Thailand. En rekke av klubbens utøvere har også gjennom årene trent muay thai i Thailand, arrangert av shihan Henriksen. Et flott supplement til karate, da det er mange likheter, samtidig som det er en del vesentlige forskjeller.

Denne gangen var det Arik Amroun, tidligere landslagsutøver og Norgesmester, sammen med Rasmus Verlo, 3. Dan og leder av klubbens valgkomite, som hadde tatt reisen til Thailand for å trene muay thai. Shihan Henriksen tok dem med til Chokdee muay thai gym i Cha-Am, ca 20 mil syd for Bangkok hvor han fikk arrangert private timer med coach Pot. Intens og full kraft trening av teknikker vi ikke bruker så mye i karate, som mawashi tsuki (hook), ura tsuki (upper cut), diverse varianter av hijiate (albue) og hiza geri (kne), som alle er teknikker som blir trent svært lite i tradisjonell karate, men som er verdifulle teknikker med tanke på selvforsvar og jiyu kumite (fri kamp). Mawashi geri (rundspark) er mer kjent for oss, men vi er ikke vant til å trene de mot lår, samt å blokkere disse sparkene mot lår. Det var derfor fokus på disse teknikkene og kombinasjoner av disse denne gangen. Intenst og full kraft i 33 graders varme er definitivt en utfordring, samt at utholdenhet er utrolig viktig for utøvere av denne sporten.

Shihan Henriksen arrangerte som alltid kulturelle besøk også, som er en viktig del av livet i Thailand. Thaiene er i hovedsak buddhister, og vi fikk solid innføring i kulturen av vår lokale guide og tolk, Phimai Phoochangthong. Mizuchi er en japansk betegnelse for en slange, elveslange eller fantasislange, og disse fantasislangene er også en viktig del av den buddhistiske troen, Veldig ofte er de beskyttere av inngangen til templene i Thailand.

Sovende Buddha
Foran en gigantisk Mizuchi

Det ble også tid til å nyte av både den fantastiske maten og de nydelige strendene, hvor snø, is og kulde var fjernt i disse vinterukene.

Mye nye og flotte inntrykk å ta med seg hjem til klubben etter vinterferien.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.