Et gull og to bronse i Stockholm

26.11.2023

Svenske Karate kid cup for barn u.14 år, og svenske juniorpokalen for 14 – 18 år, har lange tradisjoner, og er et av de største stevnene for u.18 år i Skandinavia. I år var det 803 påmeldinger fra 60 klubber. Klubben har deltatt her siden 2010. Denne gangen var det en liten tropp på 3 utøvere og coach som reiste for å delta. Coach Mikael Ek hadde med seg Ada Krydsby Johnsen (12) og søsknene Kornelia (11) og Julius Syrrist-Gelgota (16). De to førstnevnte deltok i eliteklassene i kata i sine aldersklasser i karate kid cup, som vil si at utøverne har trent mer enn 3 år. Ada hadde wo i første, vant andre og tapte med minst mulige margin i tredje runde for hun som senere vant klassen. I karate kid cup er det ikke rekvalifisering, så dermed endte konkurransen for Ada. Kornelia vant alle sine 3 innledende runder og vant også finalen 3 – 0. Veldig sterkt av Kornelia i tøft svensk selskap.

Ada og Kornelia

I junior pokalen vant Julius første runde i kata, men tapte 2 – 3 for utøveren som vant klassen, i andre, og Julius tok bronse til slutt.

I kumite vant han første, men tapte andre etter 2-2 på senshu (motstander hadde første skåring), for utøveren som vant klassen, og som for øvrig ble svensk mester forrige helg. Dermed bronsefinale for Julius hvor han vant suverent 5 – 0.

Julius trener mye, noe man er nødt til dersom man ønsker å konkurrere i både kata og kumite, og det er ingen tvil om at klubben har en kommende topputøver i Julius.