Kampkunstneren Åge Thoen er gått bort

29.10.2023

Åge Thoen tapte kampen mot kreften. I miljøet visste vi at han kjempet mot kreften, og 26. oktober fikk vi den triste beskjeden om at kampen var tapt noen dager før. Han vant mange kamper på karatematten og var shihan Henriksens første elev, i Oslo Studentenes Idrettslag karategruppa, som ble Norgesmester i karate, og da i kumite. Videre var han både på klubblaget og stilartslandslaget sammen med shihan Henriksen. Han var også shihan Henriksens assistent i flere år under oppstarten av Mizuchi karateklubb på slutten av 70 tallet.

Stilartslandslag 1979 stilarts EM i England. Åge stående rekke nr. 3 fra høyre, shihan Henriksen stående rekke nr. 4 fra v.

Etter hvert overtok han Daruma karateklubb i Oslo, da grunnleggeren Robert Berg ønsket Åge, slik at han selv kunne fokusere på sin advokatpraksis. Åge fortsatte å bygge opp klubben og fostret noen av de beste utøverne Norge har hatt, spesielt på damesiden. Spesielt må nevnes Anita Myhren med sølv i VM, Stine Nygård med bronse i VM og Maiken Engelstad med Kongepokal. Den alltid søkende Åge begynte etter hvert med Kali Sikaran, filippinsk kampkunst, og var med å stiftet Oslo Kali Sikaran klubb, hvor også sønnen Frode var instruktør. Etter å ha pensjonert seg fra læreryrket, var han i en periode leder av karateseksjonen i Norges Kampsportforbund.

Nå er denne kampkunstneren gått bort, og våre tanker går til hans livsledsager Kjersti og øvrige familie.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.