Fantastisk NM for klubben igjen

22.10.2023

I det som kanskje var det siste NM i sportskarate i Norges Kampsportforbund, gjorde klubben det meget sterkt. Grunnet politiske problemer innen karate var deltakelsen svært amputert, men dette var det offisielle NM innenfor Norges Idrettsforbund (NIF) 2023.                                                   

Vi skal ikke gå inn på politikken, men holde oss til hva som skjedde på Vestnes, utenfor Molde lørdag.

Stevnet var flott arrangert og det var god stemning. Arrangørklubben drives godt, og har hevdet seg jevnlig i Norgesmesterskap opp gjennom årene. Vår egen shihan Henriksen var senest i juni og holdt graderingsseminar der, da de er den eneste klubben i Norge stilartsforbundet Inoue Ha Norway foreløpig har tatt inn i sitt stilartsforbund sammen med vår egen klubb. At arrangørklubben gjorde det usedvanlig bra under mesterskapet la heller ikke noen demper på stemningen.

Kata

Første finale for våre var Ada Krydsby Johnsen i kata ungdom 12/13 år. Her ble det gull, det første for unge Ada. Vi gratulerer!

Ada gull!

Neste klasse ut for våre var kata kvinner 14/15 år, hvor vi deltok med Majra Trako og Linnea Son Martby. De gikk til finale mot hverandre. Linnea trakk det lengste strået og vant finalen og sitt første individuelle NM gull i kata.

Kata 14/15 år Majra og Linnea

I kata menn junior stilte vi med Julius Syrrist-Gelgota. Han lyktes ikke helt og måtte se seg slått med et fattig tiendel i finalen. Unge Julius har nettopp bikket 16 år og var dermed yngste i klassen.

Julius

I kata kvinner senior deltok vi med Amanda Hoff Birch-Aune. Hun tok seg til finalen, men måtte se seg slått.

Amanda

I kata menn senior deltok vi med Cornelius Fykse Johnsen og Ventor Gjuka. De gikk til finalen og det ble et jevnt oppgjør hvor Ventor stakk av med seieren. Ventor har fra før gull i u.21 NM, men dette er hans første individuelle sr. NM gull!

Sr. herrer kata sølv til Cornelius og gull til Ventor

I kata kvinner u.21 var det igjen Amanda som skulle forsvare klubbens ære. Det gjorde hun flott og tok gull.

Amanda gull

I kata herrer u.21 deltok vi med Cornelius igjen. Denne gangen var det han som fikk stang ut og måtte se seg slått med et fattig tiendel. Cornelius er for tiden i militæret, så mulig dette var akkurat det lille som ga et tiendel stang ut.

I lagkata kvinner 12 år+ deltok vi med Amanda, Majra og Linnea. De var aldri truet og tok gullet.

Lag kata gull til Linnea, Amanda, Majra

I lagkata herrer senior var det Ventor, Cornelius og Julius på laget. Også de var sikre og tok gullet. Dermed ble det gull på Ventor i både senior individuelt og lag, som har jobbet hardt og målbevisst, og det før han søndag reiste til VM i Ungarn for å representere Kosovo.

Lag kata hr. senior Ventor, Julius, Cornelius

I lagkata herrer 12 år + stilte vi med samme herrelaget. Her ble det klikket, og laget endte på bronse.

Kumite

Først ut i kumite var kvinner 14/15 år +54 kg. Her deltok vi med 4 jenter. Alle er gode og på gang, men foreløpig er det Majra som er den mest erfarne og hun tok gull foran Olivia Holte, med Zulaikha Ahmed og Hedda Reinemo på bronseplasser. Ren Mizuchi pall!

Kumite +54 kg 14/15 år fra v. Olivia, Majra, Zulaikha, Hedda

Zulaikha fin jodan mawashi som engasjerer coach Geir Hjerpaasen noe!

Fra Zulaikhas bronsefinale.

Neste ut i kumite var Tobie Bye i ungdom gutter 12/13 år. Han har jobbet med å forbedre kontrollen på teknikkene og klarte denne gangen å holde god kontroll og tok gullet i klassen. Tobies første NM gull!

I kumite kvinner 14/15 år – 54 kg deltok vi med Linnea. Linnea er teknisk god og trener veldig bra, og det betaler seg. Gull også i kumite med seier 7 – 2 i finalen. Linneas første individuelle NM gull i kumite!

Linnea gull og i video under fin scoring med ura i finalen.

I kumite lag kvinner 14/15 år var det i år som i fjor, kun våre to lag som var påmeldt, og laget med Majra, Olivia og Linnea ble for sterke for det mer urutinerte laget med kun Zulaikha og Hedda.

I kumite kvinner senior – 68 kg, gikk Zeenat Ahmed til finale, hvor det ble tap 13 – 15.

Zeenat deltok også i kumite kvinner u. 21 år – 68 kg, hvor hun vant semifinalen 10 – 2, men tapte finalen 2 – 7.

Zeenat er teknisk god, men må jobbe mer med det taktiske og utholdenhet. Får hun dette på plass blir hun farlig i fremtiden.

Zeenat

Katautøverne leverte flotte kataer og har jobbet godt gjennom flere år under ledelse av sensei Mikael Ek. Flere av kumiteutøverne leverte flotte 3 poengere. Spesielt må vi nevne Majra, som på 4 kamper leverte 35 scoringer og slapp inn 0. Vi gikk surr i antall 3 poengere etter hvert, men det var mange.

Totalt ble det i årets Norgesmesterskap 10 gull, 9 sølv, 3 bronse til klubben.

Med dette ble vi beste klubb.

Medaljestatistikk for de 5 beste klubbene:

Klubb                                        Gull          Sølv       Bronse

1. Mizuchi karateklubb                       10            9              3

2. Vestnes kampsport                         6            10           10

3. Skedsmo karateklubb                       4             4             3

4. Hundvåg karateklubb                       4             2             1

5. Tiger karateklubb                           3            0            0

Coacher denne gangen var sensei Mikael Ek, sensei Geir Hjerpaasen og sensei Lissy Martby.

Dommere fra oss var hoveddommer Saleh Zomlot, dommere Erik J. Berg, Morten Lein og Muzli Hakaj, som alle har årelang erfaring og gjorde en flott jobb.

Takk til foreldre som stilte velvillig opp som sponsorer og fotografer, og takk til arrangøren Vestnes Varfjell IL Karate, som laget et flott arrangement de kan være stolte av.

Styret gratulerer alle med flott innsats og topp resultater!

Utøvere og coacher, samt maskott

Bankett satte punktum for et flott NM.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.