Flotte resultater i Heian Cup i høstferien

14.10.2023

I nærmere 20 år har vi hatt tett samarbeid med Karlstad Karateforening og deres ledere. Karlstad er bare en kort kjøretur inn i Sverige, og vi har alltid følt oss som hjemme der. En del av våre konkurranseutøvere er også medlemmer i foreningen. Når de nå arrangerte den tradisjonelle Heian Cup, hadde det nye norske karateforbundet (Norsk Karateforbund) varslet det svenske forbundet om at våre barn og unge i Mizuchi ikke er medlem i det nye forbundet, og at de derfor skulle nektes å delta i Heian Cup. Våre konkurranseutøvere kunne derfor ikke stille for Mizuchi, men for Karlstad Karateforening, gjennom sitt medlemskap der. Som sagt, så gjort. Over hele verden skjer lignende, så dette er langt fra nytt at enkelte utøvere representerer flere klubber i forskjellige private stevner. Dette har også en rekke norske utøvere gjort opp gjennom årene.

Kata

Våre yngste, Kornelia Syrrist-Gelgota, Leo Son Martby, og Ada Krydsby Johnsen tok alle bronse i sine kyu klasser kata, mens Ada tok bronse i den store aldersklassen. Sammen tok de også sølv i lag 7 – 13 år mix. Flott og gøy for de yngste!

Kornelia, Leo og Ada

 

I kata 14/15 år ble det bronse på Linnea Son Martby og Majra Trako i stor klasse. Sterkt av jentene.

Linnea og Majra bronse i kata og klare til kumite

I junior herre kata ble det tapte bronsefinaler på Julius Syrrist-Gelgota og Olai Fykse Johnsen. Bra i meget sterke klasser.

I damer u.21 kata år gikk Amanda Hoff Birch-Aune til topps og vi gratulerer!

Amanda til topps

Kumite

Vi hadde ikke marginene helt på vår side i kumite, da vi hadde litt uflaks med dømmingen. Den som fikk lide mest under dette var nok Majra, som i innledende tapte i sluttsekunder hvor hun ledet med 2 poeng, og ble tatt på en nedtagning hvor dommeren hadde sagt yame før oppfølgingen kom, men hvor alle flaggdommerne gav 3 poeng, og dommeren gjorde det samme. Motstanderen gikk senere helt til topps. Så rekvalifiserte Majra seg til kamp om å komme til bronsefinale, hvor hun satte en ura mawashi perfekt, og igjen alle flaggdommere ville gi 3 poeng, men denne gangen disket samme dommer Majra for kontakt. Ellers ble det flott bronse på Zeenat Ahmed i u21 +61kg. 

Alle våre gjorde gode kamper, og oppreisningen kom i lagfinalen for kadett jenter, hvor laget med Majra, Olivia Holte, Linnea og Zulaikha Ahmed vant finalen 2-0 over et svensk lag. Olivia vant første kampen 4 – 0 og Majra hadde denne gangen en annen matte og andre dommere, og satte to uramawashier og avsluttet med en ushiro geri. Motstanderen måtte i gulvet på den siste, men etter å ha fått tilbake pusten ga dommerne 2 poeng, og dermed 8 – 0 til Majra og seier til laget.

Zulaikha, Majra, Linnea, Olivia til topps

Vi har en rekke jenter på gang i kumite, og Julius og et par gutter som ikke deltok denne gangen. Det blir spennende å følge disse fremover. Katagjengen gjorde det nær sagt som vanlig veldig sterkt.                Coacher denne gangen var shihan Henriksen, sensei Mikael Ek og sensei Lissy Martby.

Heian Cup har vi deltatt på i nærmere 20 år, og det er alltid en flott erfaring, med hyggelig tone og stor deltagelse. 556 påmeldinger fra 54 klubber og stevne på 8 matter, aldersbegrenset til u.21 år. Flott arrangert av Karlstad Karateforening med mange funksjonærer og pionerene Lennart Larsson og Roger Eliasson i spissen.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.