Sommertrening på Kreta

09.08.2023

Med historisk dårlig kronekurs, stigende rente og høyere prisnivå hjemme og i utlandet, samt skremsler om varmebølger, var det denne sommeren lav oppslutning om den årlige treningen og sosialt samvær på Kreta. Hyggelig var det likevel at noen familier og tidligere trenende, hadde funnet veien dit for sosialt samvær og enkelte for trening. 

Shihan Henriksen hadde reist nedover tidligere for å overvære seminar med to japanske 8. dan fra Shotokan Karate International. Et av shihans mottoer er at det er alltid noe å lære for den som vil.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vår egen trening ble så holdt i den lokale karateklubbens dojo, hvor vår greske venn gjennom mange år, Stamatis Katsimpiris hadde av praktiske årsaker lånt oss sin dojo denne gangen, og det ble kjørt karate og muay thai treninger, begge ledet av shihan Henriksen.

 

 

Oppstilling

 

Henrik trener Bassai dai

Kata Seienchin

 

 

Shihan Henriksen underviser bunkai med kast

 

 

 

Shihan Henriksen hadde også møte med presidenten i det greske kendo forbundet, Spiros Drosoulakis, 7 dan Iaido, 6 dan kendo og 4 dan karate, og Stamatis Katsimpiris, 4. dan karate, om neste års sommerleir. Møtet ble avsluttet med hyggelig middag på vår stamrestaurant.

Den som nok trente mest, selv om det ikke var karate, var Harald Sundby, som hadde tatt med seg sykkelen sin og i løpet av 8 dager fikk han imponerende 630km og 8500 høydemeter på sykkelen, og var årets sprekeste på Kreta.

Harald Sundby

Som sedvanlig ble det arrangert utflukter hvor shihan Henriksen var guide og ga av sine historiekunnskaper om Kreta. Varmebølger ble taklet greit da man oppholdt seg i nærheten av sjøen og nøt strandlivet på dagtid. Trening foregikk på kveldene. 

Monica, Morten og Gustav med Elafonissi i bakgrunnen

                 

 

Ymse gjester på gresk taverna da vi var på tur

Kari-Anne Skolt og Arne Nilsson koste seg på tur

 

Den nye restauranten til våre restaurantverter gjennom 20 år, brødrene Angelos og Vasilis Stavroulakis og deres respektive, Tonia og Christina, ligger fantastisk til på stranden et par kilometer unna vårt “gamle” sted, hvor vi kan nyte solnedgangen i tillegg til kulinariske herligheter og hyggelig sosialt samvær.

Angelos, Tonia, Vasilis, Christina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som vanlig trakk shihan Henriksen i de fleste trådene. Vi slutter ikke å glede oss over dette flotte opplegget klubben har der nede, og kan bare anbefale medlemmene på det sterkeste å satse på neste års sommerleir når den blir bekjentgjort. Shihan Henriksen antyder første uken i august, for enten å ha det å se frem til hvis det har vært en dårlig sommer hjemme, eller forlenge en god sommer.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.