En karatekjempe er gått bort

27.07.2023

Det er med stor sorg jeg her i Hellas mottok beskjeden om at Jonny Roger Kristiansen (69) hadde gått bort tirsdag 18. juli på Rikshospitalet, fullstendig uventet. Jeg hadde fått med meg at han skulle inn for å ordne på en hjerteklaff, og at han knapt kunne vente med å komme ut og dyrke sin hobby med å fiske. Han skulle foreta et rutinemessig inngrep på Rikshospitalet, som dessverre gikk helt galt. Mine tanker går til familien og jeg kondolerer.                                                      

Jonny var den første norske utøveren til å vinne Nordisk mesterskap og Kongepokal. Han ble Nordisk mester i 1977 og vant den første Kongepokalen som ble delt ut i karate i 1982. Han var en årrekke på landslaget sammen med undertegnede, og vi kom begge fra Rune Hagens Oslo karateklubb. Selv om vi begge forlot Oslo karateklubb etter hvert, var Jonny alltid klar på at det var Rune som hadde lært oss karate. Jonny var en fryktet og fryktløs karatekjempe, og en av de største profilene innen karate på den tiden. Vi hadde masse moro og flotte minner fra tiden på landslaget sammen.

En karatekjempe er gått bort.

 

Skrevet av Geir V. Henriksen 

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.