Dyktig drevet karateklubb på Vestnes

16.06.2023

Etter over 50 år med reising rundt med karate, nasjonalt og internasjonalt, er det noen steder som gir spesielt gode minner. Et av disse er å besøke Vestnes Varfjell I.L sin karate gruppe. En klubb ledet av et solid styre og med solide instruktører. Drevet etter de beste prinsipper for norsk idrett, basert på at alle skal med, dugnadsånd og frivillighet. De største ildsjelene må nok, uten forkleinelse for noen, sies å være ekteparet Mikael og Mari Karadash. De hjelper til på alle felt og er hovedinstruktører. De har fått frem gode hjelpeinstruktører og en flott gjeng med trenende, som holder meget god standard. De har satt alle de elementene vi som driver seriøst med karate, i høysetet. Høflighet, disiplin, respekt, inkludering og ydmykhet i tillegg til hardt arbeid med å forbedre sin karate.

Denne gangen ønsket de faglig påfyll og gradering til dan grader. Elin Karine Klausen ble gradert til 1. Dan, Mari Karadash og Sindre You Nilsen til 2. Dan og Mikael Karadash til 3. Dan. Alle forfremmet etter å ha vist solid og høy standard

Mikael, Elin, forfatteren, Sindre, Mari

Etter trening og første gradering på lørdag, tok Mari og Mikael meg med i gondolbanen opp til Eggen restaurant, på Romsdalseggen, og maken til utsikt utover den ville naturen området kan by på skal man lete lenge etter. Bildene jeg legger ved yter ikke opplevelsen rettferdighet, men det var Norsk natur på sitt villeste og flotteste. Imponerende var det også at de hadde bestilt og fått levert knall sommervær til meg.

Gondolbanen med målet i sikte
Utsikt fra Eggen i en retning.

Etter endt trening søndag har de skikk for at nygradert 1. dan skulle «dynkes» med vann, og så sagt, så gjort. Elin ble behørig dynket. Så var det grilling ved stranden.

Elin dynkes til 1. Dan

I dette lille lokalmiljøet er idrettslaget Vestnes Varfjell en viktig faktor. Kampsportgruppa, som i skrivende stund er karate, som er den eneste gruppen utenom Mizuchi som tilhører stilartsforbundet Inoue Ha Norway, drives det solid arbeid både med karate og dojo kun. Det siste meget viktig, da god oppdragelse i dojoen fort smitter over på livet utenfor dojoen. Dette inneholder ideer nevnt i første avsnitt i artikkelen, som etter denne forfatterens syn, aldri bør gå av mote. Og her er lederne i Vestnes kampsport særdeles flinke.

De har allerede startet sine forberedelser til å avholde NM i karate helgen 21. oktober. At dette kommer til å bli et flott arrangement er undertegnede ikke i tvil om, etter å ha hørt om en del av planene. Med så mye kreativitet og stå på vilje blir dette bra.

Etter nok et opphold hos Vestnes kampsport, kommer jeg tilbake med en flott opplevelse av hvordan idretts Norge blir drevet på sitt beste. Etter å ha vært aktiv i norsk og internasjonal karate i over 50 år, tar jeg av meg hatten og takker for flotte opplevelser på mange felter på Vestnes. Lykke til videre og med NM 2023.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.