Travel helg for våre konkurranseutøvere

12.03.2023

Vi deltok i Skogerhallen, Drammen, hvor Østlandscup 2 gikk, og i Eriksdalshallen i Stockholm hvor Swedish kata trophy gikk, begge på lørdag. I Drammen var det 173 påmeldte fra 14 klubber, mens det i Stockholm var påmeldt 578 utøvere fra 57 klubber og 8 land. Begge stevnene var flott arrangert, så takk til arrangørene. Grunnet skader og sykdom deltok vi med noe reduserte tropper begge steder, men det var mye å glede seg over likevel.

Østlandscup 2

De fleste av våre ferskeste utøvere, pluss Norgesmester Majra Trako,deltok i Ø – cup 2.  Kornelia Syrrist-Gelgota gikk sitt første katastevne i 11 årsklassen, etter å ha vunnet 10 års klassen i Ø-cup 1. Det ble flott sølv til Kornelia denne gang i sin nye årsklasse.

I Skogerhallen debuterte Zulaikha Ahmed i kumite 12/13 år + 40 kg. Egentlig skulle hun gå rekruttklasse, men grunnet få utøvere ble det eliteklasse for Zulaikha. Der ble det en fin sølv på Zulaikha. Vi gratulerer med flott debut, hvor hun i en kamp scoret hele 11 poeng.

I gutteklassen åpen rekrutt 12/13 år kumite ble det sølv til Tobie Bye, i hans andre stevne.

Zeenat Ahmed ble også flyttet fra rekruttklasse opp i eliteklasse, og her ble det bronse.

Vår mest erfarne utøver denne gang, Majra Trako, deltok i 3 klasser 14/15 år. I kata vant hun, og gjentok bedriften i kumite +45 kg. I åpen klasse begynte nok kreftene å ta slutt, så her måtte hun nøye seg med bronse. Dette holdt likevel til at hun fikk premien som beste dameutøver i stevnet.

Fasit ble da at våre 5 utøvere kom hjem med 2 gull, 3 sølv og 2 bronse samt beste dameutøver. Vi gratulerer! Coacher var Julius Syrrist-Gelgota, som grunnet skade ikke kunne delta i Stockholm,og Geir Hjerpaasen. Dommere vi stilte med denne gangen var Morten Lein og Saleh Zomlot.

Swedish Kata Trophy

Dette er et rent katastevne og blant de største i Europa slik sett. Her deltok vi med Linnea Son Martby, Amanda Hoff Birch-Aune, Leonard A. Holter, Olai og Cornelius Fykse Johnsen. Linnea gikk i klasse 13 år og hadde wo i første runde, vant 2 runde, kvartfinalen og semifinalen, men tapte knepent 1-2 i finalen. Sølv i dette store stevnet er meget sterkt av Linnea! I klassen u.21 gikk Cornelius også hele veien og vant finalen. Supert av Cornelius!  I senior tapte han for vinneren av klassen, en dansk landslagsutøver, men rekvalifiserte seg til bronsefinale hvor det ble tap for den svenske sølvvinneren fra Copenhagen Open i februar. Men flott av Cornelius i dette sterke selskapet. 

Amanda vant første runde i u.21, men lyktes ikke videre denne gangen. Våre to juniorer, Leo og Olai gjorde det veldig bra og tok henholdsvis sølv og bronse i klassen. Begge slo blant annet hver sin islandske landslagsutøver. Flott av juniorene!  I senior lag måtte Cornelius, Leo og Olai se seg slått 2-3 av Islands landslag og dermed ble det bronse på laget. 1 gull, 2 sølv og 2 bronse er det beste vi har gjort i denne store katakonkurransen.

Vi gratulerer utøverne og coach Mikael Ek!

 

Fra v. Cornelius, Leo, Olai, Linnea, Amanda, coach Ek.

Kontakt

Mizuchi Karateklubb
Dønskiveien 43C
1346 GJETTUM

E-post: styret@mizuchi.no

Facebook  Facebook

Webshop

Logg inn på medlemssidene
for å komme til webshop.